Madrid

Un centenar d'agents antidistubis es concentren per denunciar els riscos assumits durant la Marxa de la Dignitat

Un centenar d'agents s'han concentrat vestits de paisà en resposta a una convocatòria feta a través de les xarxes socials i han denunciat que els incidents que hi va haver a la plaça de Colón podrien haver costat la vida d'algun d'ells.

RedaccióActualitzat

Més d'un centenar d'agents antidisturbis s'han concentrat davant de la comissaria de Moratalaz, a Madrid, per mostrar la seva "indignació" pels "riscos" que van assumir en el dispositiu que van desplegar durant la Marxa de la Dignitat d'aquest dissabte.

Convocats a través de les xarxes socials, els agents s'han concentrat vestits de paisà i han denunciat que els incidents que hi va haver a la plaça de Colón podrien haver costat la vida d'algun d'ells. Segons han explicat, uns 15 antidisturbis es van veure envoltats per gairebé un miler de manifestants i van demanar ajuda, però "els responsables de la comissaria general no van respondre a la seva petició". Per tot plegat, els concentrats han demanat la destitució del cap de la unitat d'antidisturbis i del cap de la primera unitat d'intervenció policial. "Responsables així posen en risc la policia i els ciutadans", asseguren.

Prop d'un centenar de policies van resultar ferits durant els incidents que es van viure després de la manifestació.

Paral·lelament, un centenar de persones s'han concentrat a la Puerta del Sol per demanar la posada en llibertat dels 24 detinguts durant els disturbis. Encapçalats per una pancarta amb el lema "Llibertat per als detinguts per lluitar", els concentrats han cridat consignes com "la lluita per la dignitat continua", davant la presència de nombrosos agents i furgonetes de la Policia Nacional que custodien l'edifici de la presidència de la Comunitat de Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut