Madrid

La Marxa de la Dignitat a Madrid acaba amb aldarulls en què s'han detingut 24 persones i s'han atès un centenar de ferits lleus

Policia i grups aïllats de manifestants s'han enfrontat en acabar la multitudinària manifestació, que ha fet sentir el descontamentament social de la població de forma pacífica. L'intent d'alguns dels participants d'accedir a un blindat carrer Gènova, on hi ha la seu del PP, ha desencadenat els aldarulls.

RedaccióActualitzat

Policia i grups aïllats de manifestants s'han enfrontat en acabar la manifestació de la Marxa de la Dignitat. Segons la Policia Nacional 24 persones han estat detingudes, entre ells tres menors, acusades d'atemptat i resistència a l'autoritat. Els incidents han deixat també 101 ferits, entre manifestants (34) i policies (67). La majoria dels atesos ho han estat per contusions lleus però una tretzena de persones han hagut de ser hospitalitzades.

Els incidents han passat al final de la protesta, a la plaça Colón de Madrid, després de la lectura del manifest, quan els organitzadors encara eren a l'escenari. La marxa ha transcorregut de forma pacífica i ha fet evident el descontentament social cap a les polítiques de retallades i per l'elevada taxa d'atur.

Segons fonts policials grups de joves han llançat ampolles, pedres i petards contra els agents que barraven el pas amb furgons policials al carrer Génova, on hi ha la seu del PP. Alguns dels participants han muntat barricades als laterals del passeig de Recoletos amb contenidors d'escombraries i han continuat llançant diferents objectes a la policia per fer-los retrocedir. Els antiavalots han contestat disparant pilotes de goma. Un altre grup de manifestants tenia previst acampar al passeig del Prado, però finalment la policia els ha impedit plantar les tendes.

La delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, ja havia avisat de la possibilitat d'incidents assegurant que els informes policials parlaven de la presència de "grups d'ultraesquerra radicals i violents que acostumen a rebentar manifestacions pacífiques". Per aquest motiu, per "fer complir la llei", 1.700 antidisturbis s'han desplegat per vigilar els participants.

La coordinadora de la marxa havia insistit al llarg del dia que són un moviment pacífic i reivindicatiu que només dóna veu al malestar i la indignació de milers de ciutadans.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut