Escut atribuït a l'actual duc de Montblanc (no oficialitzat).
Escut atribuït a l'actual duc de Montblanc (no oficialitzat).
Montblanc

Montblanc aprova que el príncep Felip deixi el títol de duc

L'Ajuntament de Montblanc ha demanat a Felip de Borbó que no mantingui el títol, en una moció presentada per Entesa de Montblanc a instàncies de la CUP, que no té representació al consistori.

RedaccióActualitzat
Montblanc ha declarat el rebuig a la monarquia i ha demanat a Felip de Borbó que no mantingui el títol de duc. Ho va aprovar l'Ajuntament en una moció presentada per Entesa de Montblanc a instàncies de la CUP, que no té representació al consistori. La moció va ser aprovada amb els vots favorables de sis dels set regidors del partit de govern, Agrupament Catalanista, i amb el suport dels dos regidors d'Entesa. Els cinc regidors restants es van abstenir.

El títol de duc de Montblanc el té l'hereu de la corona d'Espanya des del 8 de setembre de 1996, si bé el municipi mai ha celebrat cap cerimònia oficial d'investidura.

De fet, com que el títol de duc de Montblanc està unit al títol de l'hereu del tron de la Corona d'Aragó des del 1461, el príncep Felip de Borbó i Grècia té aquest títol, així com tots els altres que estan lligats a l'hereu de l'antiga corona, des del 21 de gener de 1977, quan es va aprovar el reial decret de nomenament (RD 54/1977, BOE, del 22 de gener de 1977).

El fill de Joan Carles I, que també és príncep de Girona, és el primer Borbó que té el títol de duc de Montblanc.

La llista de tots els que han portat el títol de duc fins ara la podeu consultar aquí.
Anar al contingut