El text pactat per les dues formacions inclou la voluntat de buscar d'aquí a l'abril una eina que les substitueixi.
El text pactat per les dues formacions inclou la voluntat de buscar d'aquí a l'abril una eina que les substitueixi.
Barcelona

Interior estudia prohibir les pilotes de goma

El conseller Ramon Espadaler ha explicat que, davant de la pressió social, estan fent una revisió interna sobre una possible prohibició d'aquests projectils.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, estudia prohibir les pilotes de goma davant de la pressió social. Espadaler ho ha anunciat en informar que el seu departament ha iniciat una revisió interna sobre una possible prohibició d'aquests projectils i també sobre el futur de la resta d'armament antidisturbis.

No obstant, ha indicat que faran una revisió global i ha advertit que seria una equivocació tractar de manera aïllada la polèmica sobre les pilotes de goma: "Si només posem el focus en pilotes sí o pilotes no, probablement prendrem decisions equivocades", ha dit en declaracions als mitjans.

El responsable del Departament d'Interior ja ha començat a revisar els mètodes d'actuació relacionats amb l'ordre públic i ha indicat que actuen davant de la pressió de la ciutadania i que no esperaran sentències judicials ni les conclusions d'una comissió parlamentària.

"No esperarem --i això no vol dir que desatenguem el que doni de si una comissió parlamentària-- a fer les revisions que hàgim de fer i que corresponguin en relació amb els mètodes i el model, i garantirem les nostres responsabilitats com a cos de policia", ha explicat el conseller d'Interior.

La lesió de Quintana


Acompanyat del director dels Mossos, Manel Prat, Espadaler ha evitat pronunciar-se sobre si agents dels Mossos van causar la pèrdua d'un ull a Esther Quintana i tampoc ha volgut entrar a valorar les novetats del cas, després que el testimoni d'un infermer que va atendre Quintana i d'una reportera de Gràciamon TV  que va gravar imatges dels fets van reforçar la tesi que la lesió a l'ull la va provocar l'impacte d'un projectil.

"Jo crec que seria molt poc apropiat i afortunat, i impropi per part meva, que, d'un tema que està judicialitzat, n'emeti una opinió sobre un informe o un altre. Jo estic --i el departament també-- al servei del que reclami el jutge", ha dit.

Espadaler ha afegit que confia en el cos, "no podria ser d'una altra manera"; ha mostrat la seva "predisposició total" a col·laborar amb la justícia en el cas d'Esther Quintana, i ha reconegut que no hi ha parlat personalment, tot i que no descarta fer-ho.

Anar al contingut