Imatge del llibre "Sua Santità", del periodista Gianluigi Nuzzi
Imatge del llibre "Sua Santità", del periodista Gianluigi Nuzzi
El Vaticà

El majordom del papa Benet XVI surt de la presó però queda sota arrest domiciliari al Vaticà

Paolo Gabriele ha sortit de la presó i viurà ara amb la seva família al Vaticà, però la seva llibertat de moviments i els contactes amb l'exterior quedaran molt restringits.

RedaccióActualitzat
Paolo Gabriele, el majordom del papa Benet XVI que hauria filtrat documents de la Santa Seu, ha sortit de la presó. Ha quedat, però, sota arrest domiciliari. A partir d'ara, viurà amb la seva família al Vaticà, però la seva llibertat de moviments i els contactes amb l'exterior quedaran molt restringits.

Gabriele va ser detingut el 23 de maig quan es va comprovar que tenia documents i cartes privades del papa, però ara el tribunal del Vaticà que porta el cas ha considerat que no cal que continuï a la presó. Segons el seu advocat, Gabriele va actuar sol.

El portaveu vaticà ha explicat que els pròxims passos del procés seran el possible judici del majordom del papa o la seva absolució.

L'escàndol de les filtracions de documents reservats de la santa seu es va desencadenar a principis d'any, quan una televisió italiana va posar al descobert unes cartes enviades a Benet XVI pel nunci als Estats Units, Carlo Maria Viganò, en què denunciava "corrupció, prevaricació i mala gestió "en l'administració vaticana.

El 19 de maig del 2012, es va publicar el llibre "Sua Santità", de Gianluigi Nuzzi, amb un centenar de documents filtrats des del Vaticà que revelen suposades trames i intrigues. Cinc dies després va ser detingut Gabriele.

De moment, el majordom del papa és l'únic detingut per aquest cas, en el qual se segueix buscant l'anomenat "corb" o "corbs" vaticans, els possibles autors de la filtració d'aquests documents.
Anar al contingut