Viladecans

Herrera acusa el govern de mentir perquè el límit de 80 km/h serveix contra la contaminació

El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA i secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha acusat el govern d'Artur Mas de "mentir" perquè el retard en la flexibilització de la velocitat en els accessos a Barcelona "demostra que el límit dels 80 km/h serveix" per reduir la contaminació. La Generalitat ha ajornat temporalment l'eliminació de la limitació de velocitat dels 80 km/h en els accessos a Barcelona, que estava prevista per aquest dilluns, perquè la situació anticiclònica està provocant un augment de la concentració de contaminants a l'àrea metropolitana.

Actualitzat
Des de Viladecans, on ha participat en la proclamació del candidat ecosocialista a les pròximes municipals, Herrera ha criticat el "populisme" de CiU sobre la mesura dels 80 km/h i ha demanat al govern de Mas, i en concret al conseller d'Interior, Felip Puig, disculpes per "tergiversar" i no escoltar els criteris científics per "dogmatisme".

També ha assenyalat que, si el conseller Puig deia que la mesura no servia per reduir la contaminació, "què punyetes fan ara dient que durant una setmana no podem circular a més de 80 km/h" perquè això suposaria un augment de la contaminació.

Malgrat que dilluns els conductors continuaran tenint l'obligació de circular a menys de 80 km/h als accessos de Barcelona, el Servei Català de Trànsit preveu canviar la senyalització fixa de la C-31 i la C-32, que marcaven fins ara el límit en els 80 km/h, durant la nit de diumenge a dilluns.
Anar al contingut