Manual d'ús

2.3.2.3.4. Tracte no discriminatori

Dins de la seva categoria donem el mateix tractament als dos sexes. No podem tractar la dona amb familiaritat i l’home amb formalitat, ni tampoc a la inversa.

   
Rajoy i Espe donen suport a la rebel·lió de l’IVA. Rajoy i Aguirre donen suport a la rebel·lió de l’IVA.
La Merkel i Sarkozy han obert la reunió de dirigents europeus. Merkel i Sarkozy han obert la reunió de dirigents europeus.
La Pantoja declararà davant del jutge. Isabel Pantoja declararà davant del jutge.

En els nostres continguts evitem els comentaris sexistes i discriminatoris. No identifiquem de manera general i exclusiva un o altre sexe amb determinats atributs, com els mèrits professionals en el cas dels homes o les característiques emocionals en el de les dones. Si la identificació és rellevant per comprendre la informació, no discriminem cap dels dos sexes ni desequilibrem la descripció.

   
La consellera de Sanitat és llicenciada en Medicina i té un màster en Administració d’Empreses. Està casada i té tres fills. El conseller d’Ensenyament és doctor en Pedagogia i té una llarga experiència en educació especial. La consellera de Sanitat és llicenciada en Medicina i té un màster en Administració d’Empreses. El conseller d’Ensenyament és doctor en Pedagogia i té una llarga experiència en educació especial.
La consellera de Sanitat és llicenciada en Medicina i té un màster en Administració d’Empreses. Està casada i té tres fills. El conseller d’Ensenyament és doctor en Pedagogia i té una llarga experiència en educació especial. Està casat i té un fill.

No il·lustrem reiteradament els continguts amb imatges que transmetin de manera exclusiva la mirada d’un dels dos sexes, ni hi afegim comentaris sexistes. Per exemple, durant la transmissió d’esdeveniments socials o esportius no busquem exclusivament imatges de persones joves i atractives entre el públic.

TEMES:
SexismeQualitatMaterial informatiuLlenguatgeLlenguaEstigmatitzacióEstereotips
Anar al contingut