Manual d'ús

2.3.2.3. La representació de les dones i els homes en els mitjans de la CCMA

A més de no discriminar cap persona o col·lectiu per raó de sexe, reflectim la realitat social i, per tant, donem presència en la narració als homes i a les dones indistintament.

Afavorim la presència de dones i homes de constitució física, edat i opcions de vida diferents per evitar difondre models suposadament ideals que no es corresponen amb la realitat. No presentem la bellesa com una característica oposada a la intel·ligència ni com una condició necessària per aconseguir l'èxit social. No promovem models corporals que incitin a trastorns alimentaris o conductes poc saludables.

En els continguts informatius i d'entreteniment promovem la presència de dones expertes en diferents matèries, especialment dels àmbits considerats tradicionalment masculins. També promovem la participació d'homes per tractar temes considerats tradicionalment femenins.

Defugim presentar sistemàticament les dones com a víctimes o com a objectes eròtics. No presentem com a problemes de salut processos biològics com la menstruació, l'embaràs, l'andropausa o la menopausa.

TEMES:
SexismeQualitatLlenguaLlenguatgeMaterial informatiuEstereotipsEstigmatització
Anar al contingut