Manual d'ús

2.3.2.2. La diversitat de punts de vista de les dones i els homes

A l’hora de plantejar, elaborar i explicar els continguts tenim en compte i presentem el punt de vista, les necessitats i l’experiència dels dos sexes, que de vegades poden ser coincidents, però d’altres, ben diferents. Quan tractem qualsevol tema, valorem si la visió que considerem general inclou tant els homes com les dones.

Oferim les dades des d’una perspectiva que tingui en compte els dos sexes. Per exemple, si expliquem els símptomes de l’infart de miocardi i ens limitem a assenyalar el dolor de pit, estem oblidant que les dones no acostumen a tenir aquest símptoma i, en canvi, és molt més habitual que presentin problemes respiratoris, insomni o fatiga. O si parlem del càncer de mama, potser hem de recordar que, encara que la incidència sigui menor, també afecta els homes.

No presentem cap dels dos sexes com a responsable de determinats problemes desencadenats pels canvis de rols dels homes i les dones. Per exemple, no atribuïm els mals hàbits alimentaris de la població infantil a la incorporació de les dones al món laboral; en tot cas, expliquem que no s’han resolt ni la conciliació de la vida laboral i familiar ni la redistribució de funcions en la família.

TEMES:
SexismeQualitatLlenguaLlenguatgeMaterial informatiuEstereotipsEstigmatització
Anar al contingut