Xavi Hernández, en el seu comiat del Camp Nou (Reuters)
Xavi Hernández, en el seu comiat del Camp Nou (Reuters)
Futbol

Xavi Hernández: "En general, el Barça s'ha adormit. Es va creure que el vaixell anava sol"

L'exblaugrana també ha confirmat que es retirarà al final de la pròxima temporada i es convertirà en entrenador

Actualitzat

Xavi Hernández ha concedit una entrevista a la revista "The Tactical Room", en la qual ha repassat la seva situació actual, la del Barça, alguns moments de la seva carrera, l'estil de joc que més li agrada, i molts altres temes.

L'excapità del FC Barcelona ha confirmat que aquesta és la seva última temporada com a jugador, però seguirà lligat al futbol: "Seré entrenador. Ara encara no podria ser-ho, no puc enganyar ningú. Em falta moltíssim per aprendre per poder ser entrenador. Conec la metodologia, però he d'aprende a utilitzar-la." De fet, Xavi ja té molt clar com farà jugar els equips que entreni: "La meva idea com a tècnic passa pels paràmetres de ser protagonista, tenir la pilota, recuperar-la aviat, i si puc tenir el 90% de la possessió, millor que el 89. Jo pateixo si no tinc la pilota, i com a entrenador em passarà el mateix."

Els canvis en l'estil del Barça

De la seva llarga etapa al Barça, Xavi té un mal record de la temporada del Tata Martino: "Aquell últim partit de Lliga (al Camp Nou contra l'Atlètic), jugant-nos el títol, va ser un dels cops més durs de la meva carrera quan em va deixar a la banqueta." Del joc practicat amb Luis Enrique, el de Terrassa diu: "Jo soc molt fanàtic de jugar d'una manera ortodoxa, com al període del 2008 al 2012, però reconec que el Barça té jugadors tan bons que si juguen d'una altra forma també guanyen títols, com de fet han guanyat. Jugadors com Iniesta, Busquets o jo mateix de vegades estàvem perduts en aquest 'correcalles'."

Confiar en el planter

El veterà jugador ha estat especialment dur amb la situació actual del planter del club: "En general, el Barça s'ha adormit. Es va creure que el vaixell anava sol. S'ha de potenciar el planter i el seu model de joc. El futbolista jove ha de mamar aquesta forma de jugar per arribar al primer equip amb els conceptes ben apresos. Els entrenadors de les categories inferiors han d'ensenyar, formar. És igual guanyar la lliga infantil! S'han de formar els infantils! Si guanyes, millor, però no és l'objectiu".

Elogis per al Barça de Valverde i el Madrid de Zidane

El que sí que ha valorat positivament Xavi és l'arribada d'Ernesto Valverde al capdavant del Barça: "Veig molt bé l'aposta. És un home preparat, té experiència, coneix el club... Ha viscut l'estil i ho farà bé. La seva arribada suposa tornar a l'estil ortodox." Pel que fa al Reial Madrid, el migcampista l'ha elogiat: "Ha fitxat molt bé. Avui en dia domina totes les facetes: el contraatac, l'atac posicional, la pilota aturada, són forts, ràpids... I el jugador es creu Zidane."

Anar al contingut