Fórmula 1

Webber s'imposa al Gran Premi d'Hongria amb una autèntica exhibició i se situa com a nou líder del Mundial

Mark Webber ha guanyat el Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1 i s'ha situat com a nou líder del Mundial. El pilot australià ha completat una autèntica exhibició al circuit d'Hungaroring i ha aconseguit un triomf incontestable. Fernando Alonso, que sortia tercer, ha estat segon, al davant de l'altre Red Bull, el de Sebastian Vettel, que s'ha vist perjudicat per un "drive through" quan liderava la cursa. El fins ara líder de la classificació, Lewis Hamilton, ha hagut d'abandonar per problemes mecànics quan era quart. També ha hagut de plegar el català Jaume Alguersuari, que ha trencat el motor del seu Toro Rosso a la segona volta. En canvi, Pedro Martínez de la Rosa ha acabat setè i ha entrat per primera vegada a la zona dels punts.

Actualitzat
Mark Webber ha aconseguit una victòria incontestable al Gran Premi d'Hongria, un triomf rodó per al pilot australià, que es col·loca com a nou líder del Mundial, i per a l'escuderia Red Bull, que així ha celebrat de la millor manera possible el seu gran premi número 100 a la Fórmula 1. Webber, que sortia segon però des de la part bruta del circuit, s'ha vist superat per Alonso en el primer revolt mentre que Vettel ha mantingut la primera posició sense excessius problemes. L'alemany ha volat al capdavant de la cursa i ha començat a obrir forat respecte el Ferrari de l'asturià, incapaç de mantenir el ritme infernal del pilot de Red Bull.

Però el panorama ha canviat per complet amb l'entrada a pista del "safety car" en la volta 16. La majoria dels pilots han fet la seva aturada als boxs excepte Webber, que s'ha situat en el lideratge de la cursa, una posició que ja no ha deixat fins al final. El triomf semblava que havia de ser per a Vettel, però l'alemany ha estat penalitzat amb un polèmic "drive through" per no respectar les distàncies amb el cotxe de seguretat. Aquesta penalització l'ha relegat fins a la tercera posició i malgrat intentar-ho fins a l'últim moment, no ha pogut superar Alonso, que ha defensat amb totes les armes la segona plaça.

Webber ha completat una autèntica exhibició i s'ha imposat a Hungaroring amb més de 20 segons d'avantatge sobre Alonso i Vettel, que han completat el podi final. L'australià s'ha posat al capdavant de la classificació del Mundial, gràcies sobretot als problemes que ha tingut Lewis Hamilton amb el seu McLaren. El britànic ha hagut d'abandonar quan ocupava la quarta posició i era és segon de la general amb 157 punts, quatre menys que el nou líder del campionat. Sebastien Vettel ocupa la tercera posició amb 151 punts, Button és quart amb 144 i Alonso es manté cinquè amb 141. Els cinc primers classificats estan separats per només 20 punts, el que deixa un Mundial molt emocionant en la lluita pel títol de cara a les curses vinents.

De la Rosa, setè; Alguersuari abandona

Els dos pilots catalans han tingut una actuació ben diferent. La creu ha estat Jaume Alguersauri. La seva cursa s'ha acabat a la segona volta després de trencar el motor del seu Toro Rosso per problemes al sistema hidràulic. I la cara ha estat Pedro Martínez de la Rosa. El barceloní, que sortia novè, ha fet una mala sortida i ha perdut dues posicions però ha completat una cursa magnífica i ha acabat en una meritòria setena posició, aconseguint els seus primers punts de la temporada.

Schumacher, sancionat amb deu llocs a la graella del GP de Bèlgica

Michael Schumacher ha estat sancionat amb la pèrdua de deu llocs a la formació de sortida de la pròxima cursa del Mundial de Fórmula 1, el Gran Premi de Bèlgica, per la seva maniobra en l'avançament que li ha fet Rubens Barrichello. L'alemany ha tancat el brasiler contra el mur de la recta de meta, una maniobra que els comissaris han considerat il·legal per "impedir de forma il·legítima l'avançament".

A més de la sanció al "kàiser", els comissaris esportius del GP d'Hongria també han multat les escuderies Renault i Mercedes amb 50.000 dòlars pels accidents que han provocat al "pit-lane" quan la cursa estava neutralitzada per la sortida del cotxe de seguretat. La sanció a Renault ha estat per deixar incoporar-se a Robert Kubica a la pista quan entrava al seu box l'alemany Adrian Sutil, que ha estat envestit pel monoplaça del polonès. La multa a Mercedes ha estat per la pèrdua d'una roda mal fixada en el cotxe de Nico Rosberg i que ha impactat contra un dels mecànics de Williams, Nigel Hope, que després de ser atès a la clínica del circuit s'ha incorporat al seu lloc.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut