Fórmula 1

Vettel i Webber aspiren al lideratge del Mundial de Fórmula 1 al Gran Premi d'Hongria

Sebastian Vettel i Mark Webber posen a prova aquest diumenge el lideratge del Mundial que ostenta Lewis Hamilton (en directe per TV3 i Elsesports.cat a partir de les 12 h). Serà al Gran Premi d'Hongria, en un circuit on és molt difícil avançar i on els dos Red Bull surten des de la primera línia de la graella. Just al seu darrere surten els Ferrari de Fernando Alonso i Felipe Massa, mentre que Hamilton ho fa des de la cinquena posició. Els catalans Pedro Martínez de la Rosa i Jaume Alguersuari arrenquen novè i dissetè, respectivament.

Actualitzat
Tots els pilots coincideixen a afirmar que els Red Bull de Vettel i Webber estan en un graó per sobre i que serà molt difícil superar-los, especialment en un circuit amb tan poques zones per als avançaments com és Hungaroring. Tot i així, Fernando Alonso s'ha mostrat optimista perquè surt per la part neta de la pista i això li podria permetre avançar Webber just després que es doni el tret de sortida. Una situació semblant a la que espera trobar-se Lewis Hamilton. L'actual líder Mundial podria perdre aquest primer lloc si continua rodant lluny dels millors temps, com ha passat als entrenaments lliures i a la sessió de qualificació.

Pel que fa a la representació catalana, Pedro Martínez de la Rosa afronta la cursa amb la moral alta després d'haver millorat les seves expectatives, ja que el pilot de Sauber esperava obtenir el dotzè o tretzè lloc en la qualificació i, finalment, arrencarà novè. En canvi, Jaume Alguersuari ho farà des d'una llunyana dissetena posició.

Setze de les vint-i-quatre curses que s'han celebrat a Hungaroring han estat guanyades per pilots que partien des de la primera línia de la graella, així que totes les travesses apunten als Red Bull com a grans i gairebé únics favorits. Però també cal recordar que quatre dels últims cinc Gran Premis d'Hongria se'ls ha adjudicat l'escuderia McLaren.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut