Fórmula 1

Vettel i Webber sortiran des de la primera línia al GP d'Hongria, amb Alonso tercer i De la Rosa novè

Si no hi ha un daltabaix, els Red Bull tenen tots els números per triomfar aquest diumenge al Gran Premi d'Hongria de Fórmula 1. Sebastian Vettel i Mark Webber han volat sobre el circuit d'Hungaroring i s'han fet amb les dues primeres places de la graella, amb molta diferència sobre els Ferrari d'Alonso i Massa. Pel que fa als pilots catalans, bones notícies d'un notable Pedro Martínez de la Rosa, que ha fet el novè lloc i ha fregat el setè fins als últims segons, i no tan bones de Jaume Alguersuari, que ha superat la Q1 però s'ha hagut de conformar amb la dissetena posició.

Actualitzat
La Q1 ha estat emocionant pel que fa al seu desenvolupament, però a l'hora de la veritat no s'ha produït cap sorpresa. Michael Schumacher i Jenson Button han patit de valent per evitar una eliminació prematura, però ho han acabat aconseguint. Els Red Bull de Vettel i Webber han marcat els millors temps per davant de Kubica, Rosberg, Alonso i Massa, mentre que De la Rosa i Alguersuari han estat catorzè i quinzè respectivament, just al darrere de Schumacher.

Poc ha canviat el panorama a la Q2, excepte perquè De la Rosa ha fet una volta excel·lent que li ha permès classificar-se per a la Q3 amb el novè millor registre. En canvi, Button i Schumacher han dit adéu a les seves opcions i Alguersuari ha hagut de conformar-se amb la dissetena posició. De la Rosa ha tingut així l'oportunitat de córrer en la mateixa tanda que els Red Bull i els Ferrari i de veure des de la pista quin pilot s'emportaria la "pole".

Sebastian Vettel i Mark Webber han estat inabastables per la resta de pilots a la Q3. Fernando Alonso ha estat l'únic capaç d'estar a l'altura, però tot i així ha perdut més d'un segon respecte a la "pole" d'un Vettel que ha volat literalment sobre el circuit en marcar un temps d'1:18.773, mentre que Webber ha fet 1:19.184. Darrere d'Alonso s'ha classificat quart Felipe Massa, mentre que De la Rosa ha acabat novè encara que fins als últims segons ha tingut la setena plaça a la butxaca.

Així doncs, onzena "pole" de la temporada per a un Red Bull, una fita impressionant si tenim en compte que s'han disputat dotze qualificacions. Vettel i Webber sortiran diumenge com a clars favorits per endur-se la victòria, ja que Hungaroring és un circuit on costa molt avançar: de les 24 curses que ha acollit al llarg de la seva història, 16 han estat guanyades per pilots que partien des de la primera línia de la graella.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut