El capità Benzema aixeca la cinquena Supercopa d'Europa blanca
El capità Benzema aixeca la cinquena Supercopa d'Europa blanca
Futbol

Un Reial Madrid molt superior a l'Eintracht guanya la Supercopa d'Europa (2-0)

Alaba, a la primera part, i Benzema, a la segona, autors dels gols blancs. Vinícius, el millor madridista en el primer partit oficial de la temporada

Redacció Esport3Actualitzat

Amb el mateix 11 que va fer campió de la Champions el Madrid en la final París, Carlo Ancelotti deixava clar que el premi de la Supercopa d'Europa havia de ser per als que s'ho havien guanyat. L'Eintracht de Frankfurt havia arribat a Hèlsinki després d'haver encaixat una àmplia derrota contra el Bayern, en l'estrena a la Bundesliga, i amb la pèrdua d'un dels seus millors homes, Filip Kostic, que es va quedar a Alemanya a l'espera de tancar el seu traspàs a la Juventus.

El nom i el palmarès del rival no ha espantat l'Eintracht, que no s'ha arronsat contra el Madrid. La primera ocasió de la final l'ha protagonitzat el japonès Kamada (13'), que, després d'una errada de Mendy, ha posat a prova Thibaut Courtois per baix. El belga, però, ha estat molt efectiu i ha evitat el 0 a 1.

La reacció blanca no s'ha fet esperar. Primerament, Vinícius ha marejat la defensa alemanya (14') i a continuació ha aprofitat una bona assistència de Benzema per superar el porter Trapp (17'). Però el brasiler no comptava que el seu compatriota Tuta arribaria a temps a la porteria per evitar el gol madridista.

Vinícius seguia marcant la pauta del partit i ha forçat un córner (36'). Kroos ha posat en joc la pilota, que després d'un rebuig ha arribat a Casemiro que, de cap, ha assistit Alaba. L'alemany ha inaugurat el marcador, amb l'1-0 (37').

Seguint les pautes que va marcar el Madrid en els duels decisius de la temporada passada, la intensitat blanca ha augmentat després del gol. Kroos ha assistit Benzema (40') i el seu xut amb l'exterior de la bota ha sortit lleugerament desviat a la dreta de la porteria de Trapp.

Una segona part gestionant la superioritat

Després del descans, el Madrid ha mantingut el seu domini, amb un control de la pilota lluny de la porteria de Courtois. Vinícius seguia generant perill i ha estat a punt de sorprendre Trapp des de dins de l'àrea (55'). El brasiler ha estat un maldecap per als jugadors de l'Eintracht, i pocs minuts després ha originat la jugada del 2 a 0. Amb una cavalcada per la banda esquerra ha trencat la defensa alemanya i ha pogut centrar amb precisió per a Benzema, que no ha faltat a la seva cita amb el gol (65').

Benzema torna a ser decisiu (EFE)

Amb aquest gol, el davanter francès suma 324 i supera Raúl com a segon màxim golejador de la història del Reial Madrid. Per davant només hi ha Cristiano Ronaldo (450).

L'Eintracht s'ha acabat de desinflar del tot i ha permès més jugades de perill al conjunt d'Ancelotti. Casemiro ha enviat un cacau al travesser (61'),

Abans d'aquest dimecres, Madrid i Eintracht només s'havien vist les cares una vegada, l'any 1960, en una final de la Copa d'Europa en què els blancs van golejar els alemanys per 7 a 3. Aquest dimecres no hi ha hagut golejada, però si una gran diferència entre els dos equips. Amb aquest triomf, el conjunt de Chamartín iguala el Barça i el Milan com a pentacampió de la competició. A Madrid comencen la temporada il·lusionats d'aconseguir el somiat sextet. De moment, ja tenen el primer títol.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut