El Madrid aixeca la 14a Champions de la seva història (Reuters)
Champions League

Un gol de Vinícius dona al Reial Madrid la 14a Champions davant el Liverpool (0-1)

Una actuació providencial de Courtois ha evitat que el Liverpool entrés en el partit, tot i xutar 23 cops a porteria

L'equip d'Ancelotti havia arribat a la final després de tres nits màgiques al Bernabéu, contra el PSG, el Chelsea i el Manchester City. A l'Stade de France parisenc, els blancs no han necessitat cap truc final. L'encanteri madridista amb la Lliga de Campions es manté. Un gol de Vinícius a la segona part ha fet possible la victòria del Reial Madrid, que ha aconseguit la seva catorzena Copa d'Europa.

En el minut 16 ha arribat el primer avís dels "reds", quan Alexander-Arnold ha assistit Mo Salah dins de l'àrea, que ha obligat Courtois a allargar una mà imprevisible per evitar el gol. El davanter egipci, molt motivat, ha repetit dos minuts més endavant. Courtois, molt segur, ha blocat el xut. El domini de l'equip de Klopp en el tram inicial del partit ha estat indiscutible. Una canonada de Sadio Mane en el minut 21 ha estat desviat al pal pel porter belga del Reial Madrid.

Poc abans del descans, en la primera arrencada ràpida de Benzema, el davanter francès ha aconseguit avançar els blancs. Un xut amb el peu esquerre del golejador madridista ha acabat a la xarxa de la porteria d'Alisson. Però el VAR ha hagut d'intervenir, per comprovar que no hi hagués hagut cap fora de joc ni falta prèvia de Valverde. Després de 3 minuts d'espera, Clement Turpin ha invalidat el gol.

A la sortida dels vestidors, els dos equips han anat temptejant-se. Tothom es mantenia ferm en defensa esperant la seva oportunitat. I el primer que l'ha tingut ha estat el Madrid (59'). Un xut creuat de Valverde s'ha convertit en la millor assistència per a Vinícius, que ha estirat el peu per poder rematar la pilota i superar el porter del Liverpool.

No han trigat a reaccionar els subcampions de la Premier. Courtois ha evitat amb el puny (63') un gol cantat de Salah. El xut de l'egipci anava enverinat cap al fons de la xarxa.

A falta d'un quart d'hora per al final, Klopp ha sacsejat l'equip, donant entrada a Firmino i Keita, que han substituït Thiago i Henderson. El poder ofensiu del Liverpool, amb Salah, Mane, Jota i Firmino, ha amenaçat la defensa madridista. Salah ha tingut l'empat a les seves botes (82'), però Thibaut Courtois ha desviat a córner. Bona part d'aquesta Champions és culpa seva.

El Madrid suma vuit finals guanyades, de forma consecutiva, a la Lliga de Campions. De l'última derrota, precisament contra el Liverpool, l'any 1981, ja han passat més de 40 anys. Nombroses ocasions britàniques però finalització letal dels blancs. A París, el "We are the champions", sona amb accent madrileny.