Benavides, posant amb el seu bronze en un acte del Comité Olímpic Espanyol
Benavides, posant amb el seu bronze en un acte del Comité Olímpic Espanyol
Piragüisme

Un piragüista mallorquí rep la medalla olímpica amb deu anys de retard

Després de les vuit medalles que ja té al seu palmarès entre Mundials i Europeus, per fi Sete Benavides s'ha penjat el bronze guanyat als Jocs de Londres 2012

Redacció Esport3Actualitzat

La justícia ha estat lenta, però finalment ha arribat per a Sete Benavides. Amb deu anys de retard, el piragüista de Pollença ha rebut la medalla de bronze dels Jocs Olímpics de Londres 2012. Quin ha estat el motiu?

Benavides va acabar quart a la finals C1 de 200 metres, però la revisió de les mostres d'orina van determinar que el segon, el lituà Jevgenij Shuklin, quedava desqualificat per haver donat positiu per Turinabol, un esteroide que deriva en testosterona. El COI va ratificar la decisió el 8 de juny del 2019 i el TAS va desestimar el recurs d'apel·lació de Shuklin.

D'aquesta manera, la reassignació de les medalles va comportar que Benavides pugés una posició, de quart a tercer, i per tant celebri el podi als 31 anys i no als 21 que tenia quan la cita britànica. Després de les vuit medalles que ja té al seu palmarès entre Mundials i Europeus, per fi el palista s'ha penjat un metall olímpic.

En rebre la medalla aquest dimecres en un acte del Comité Olímpic Espanyol, el balear ha deixat clar que no sent "ni odi ni rancúnia" pel temps d'espera que ha hagut de suportar. Amb la confirmació d'aquesta medalla, el piragüisme espanyol va passar a ser l'esport amb més metalls als Jocs de Londres, en total quatre.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut