Pau Ribas durant una acció del partit (Borja B. Hojas/@Penya1930)

Un nefast segon quart condemna el Joventut a Burgos (86-78)

Un parcial de 26 a 10 en aquest període decideix el partit a favor del conjunt entrenat per Joan Peñarroya

Jordi RobirosaActualitzat

Ha estat una pena, perquè era una bona oportunitat. El Burgos no està per llançar coets -duia quatre derrotes consecutives en ACB- i en el primer quart hem vist un equip verd-i-negre dominador, ben posicionat al camp que ha arribat a tenir 10 punts de diferència i han arribat amb un esperançador 18-25 al final dels primers deu minuts.

Però tot se n'ha anat en orris en un nefast segon període. Més de cinc minuts ha tardat l'equip badaloní a anotar i ha arribat a haver-hi un parcial demolidor de 24 a 3. S'ha recuperat el Joventut, però la rèmora ja era excessiva i en tota la segona meitat no ha fet la sensació que pogués capgirar el marcador.

Val a dir que la baixa de Xabier López Arostegui és molt important: per la seva capacitat anotadora i rebotadora i per la prestància que ara mateix té en l'equip. No és excusa, evidentment: avui ha estat difícil destacar algun jugador; potser Joel Parra, amb algunes accions puntuals molt destacables, o Albert Ventura, que ha aguantat l'equip en el tercer quart... i poca cosa més.

Amb aquesta derrota, el Joventut queda en la setena plaça i és molt complicat que pugui abastar la sisena, que ocupa, precisament, l'equip de Joan Peñarroya. La Penya duu dues victòries de diferència sobre l'Unicaja, que ara mateix és vuitè, però amb un partit més. Així doncs, no val a badar.

I per acabar una petita anotació. És difícil d'entendre com, amb el partit absolutament decidit, els dos darrers minuts han durat gairebé quinze, amb els àrbitres anant fins a tres cops a l'"instant replay" quan no calia en absolut, i algun temps mort difícil d'entendre. Això no afavoreix l'espectacle, francament.