Un immens Oblak atura el Reial Madrid i deixa tot obert de cara a la tornada al Bernabéu (0-0)

El porter eslovè de l'Atlètic, amb les seves aturades, ha evitat la victòria dels blancs, molt superiors a la primera part. L'empat inicial fa que l'eliminatòria quedi oberta de cara al partit de tornada al Santiago Bernabéu

David CarballoActualitzat

El Santiago Bernabéu decidirà quin equip de Madrid serà semifinalista de la Lliga de Campions després de l'empat a zero al Vicente Calderón. El Reial Madrid, molt superior en la primera part, ha perdonat després de topar-se una i altra vegada amb Oblak, un mur infranquejable per als madridistes. En la represa les forces s'han igualat, però l'empat inicial ha estat inamovible.

L'espectacular ambient a les graderies del Vicente Calderón, ple a vessar amb 50.000 aficionats, no ha impressionat gens ni mica el Reial Madrid. El conjunt de Carlo Ancelotti, que ha fet una primera part primorosa, ha passat per sobre de l'Atlètic, però s'ha topat amb un immens Oblak, que amb les seves aturades ha mantingut amb vida el seu equip.

El porter eslovè de l'Atlètic, el més car de la història del futbol, ha salvat fins a cinc ocasions claríssimes amb intervencions de mèrit. La primera, un mà a mà amb Gareth Bale, que ha desaprofitat una oportunitat immillorable per fer el 0-1 només començar. El Madrid, amb Modric i James portant el ritme del joc, ha desactivat un Atlètic incapaç d'aturar l'allau ofensiva dels blancs. Oblak s'ha hagut de multiplicar per tapar les vies d'aigua del seu equip, absolutament desconegut.

Cristiano, Bale i James s'han topat amb el porter "colchonero", el millor amb diferència del seus en els primers 45 minuts. L'únic avís de l'Atlètic ha estat una mitja volta de Griezmann a les mans de Casillas després d'una errada de Sergio Ramos. El millor per als homes del "Cholo" Simeone, l'empat a zero davant d'un rival molt superior i a qui només ha faltat marcat per arrodonir un domini inconstestable.

Mandzukic, l'ase dels cops

En la represa, l'Atlètic s'ha espolsat el setge madridista i ha pogut estirar una mica les línies. Mandzukic, un autèntic illot en atac, s'ha convertit en l'ase dels cops de la defensa blanca i Sergio Ramos, amb un cop de colze involuntari, li ha obert la cella. Poc després, l'àrbitre serbi Miroslav Mazic li ha perdonat l'expulsió a Carvajal, que li ha donat un cop de puny a Mandzukic a l'estòmac.

L'aparició de dos jugadors talentosos com Koke i Arda Turan ha donat aire als locals, molt inofensius en atac. De les botes del menut mitja punta turc han sorgit les millors accions dels "colchoneros", que han vist com el Madrid ha anat perdent pistonada amb el pas dels minuts. Benzema, molt desencertat en atac, ha estat substituït per Isco i a l'Atlètic, Raúl García ha entrat en el lloc de Griezmann.

Els canvis no han servit per canviar la dinàmica d'un partit cada vegada més espès i travat, però en el tram final, a base de coratge, l'Atlètic s'ha abocat a l'atac amb el suport d'una afició incansable. Els últims minuts han estat molt intensos, amb alternatives a les dues àrees, però, finalment, l'empat inicial ha estat inamovible. Casillas ha hagut d'intervenir amb una última aturada per evitar mals majors al conjunt blanc, que s'ha quedat sense marcar contra l'Atlètic per quart partit consecutiu. Marcelo, que ha vist una targeta groga, es perdrà la tornada per sanció al Bernabéu, un partit que decidirà quin equip de la capital madrileny passarà a les semifinals de la Champions.