Un gol del porter Eloi Casals en temps afegit dóna la classificació al F. C. Santa Coloma andorrà en la primera fase de la Champions

El Futbol Club Santa Coloma ha escrit una brillant pàgina en la història del futbol andorrà en convertir-se en el primer equip que supera una ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions. El conjunt que entrena Richard Imbernón ha aconseguit la classificació gràcies a un gol del porter Eloi Casals en temps afegit al camp del Banants, campió d'Armènia.

Eloi Casals ha entrat de ple en la història del futbol andorrà. El porter del futbol Club Santa Coloma ha aconseguit el gol que ha donat al seu equip la classificació per a la segona ronda de la fase prèvia de la Lliga de Campions. Malgrat perdre per 3-2 contra el Banants armeni, els andorrans han fet valer els gols en camp contrari després de la victòria per 1 a 0 que van aconseguir en l'anada, disputada a l'Estadi Comunal.

Casals s'ha convertit en l'heroi del partit en rematar una falta en el minut 95, quan el seu equip estava eliminat. Ha deixat la porteria i s'ha sumat a l'atac a la desesperada, amb la sort de poder caçar una pilota morta dins de l'àrea i, a la mitja volta, batre el seu col·lega Artur Toroyan. D'aquesta manera, el Santa Coloma ha pogut capgirar una eliminatòria que tenia perduda.

El partit havia començat amb bon peu per a l'equip que entrena Richard Imbernón, ja que Ildefons Lima ha fet el 0 a 1 en el minut 20. El Banants necessitava necessitava tres gols per aconseguir la classificació i ha premut l'accelerador. En el 28, Hovsepyan ha fet l'empat en un xut de falta. Només començar la segona meitat, Mashumyan (que acabava d'entrar al camp) ha fet el 2 a 1 i, abans del minut 60, Hovsepyan ha tornat a marcar de penal. El Santa Coloma estava eliminat, fins que ha aparegut Casals per entrar en la història del futbol andorrà.

Casals té 31 anys, és nascut a Lleida i ha jugat prèviament a l'Alcarràs, el Balaguer i l'Sporting Mahonès. En l'equip colomenc hi juguen històrics del futbol andorrà, com Ildefons Lima (amb experiència a la Sèrie B italiana a la Triestina) o Marc Pujol, exjugador, entre d'altres, de clubs com el Sant Andreu, el Santboià o el Figueres. Per a aquesta fase prèvia, a més, l'equip s'havia reforçat amb l'ex del Sabadell Juvenal Edjogo-Owono, que aquesta temporada havia militat al Cornellà.

Després d'aquesta fita, el Santa Coloma s'enfrontarà en la segona ronda de la fase prèvia amb el Maccabi de Tel Aviv, que entrena el sabadellenc Òscar Garcia Junyent.