Un Barça superior obté una victòria curta contra l'Atlètic de Madrid (1-2) i Messi es lesiona

La temuda visita al Calderón es va resoldre amb una victòria merescuda del Barça sobre l'Atlètic de Madrid per 1-2. Messi va avançar els blaugranes, Raúl García va empatar en un córner i Piqué va fer el gol de la victòria. A la segona part, De Gea es va haver de lluir en diverses ocasions i va evitar que el triomf blaugrana fos més exagerat. La mala notícia, que Messi podria tenir una lesió important. L'argentí va marxar en llitera al temps afegit després d'una entrada brutal del txec Ujfalusi, que va veure la targeta vermella directa. El Barça és ara cinquè a tres punts del líder, el València, i a un del Madrid.

A quaranta minuts de l'inici del partit es va aclarir un dels enigmes de la setmana: la presència del Kun Agüero a l'equip titular de l'Atlètic de Madrid. L'argentí va ser al partit, però el primer gran protagonista va ser el seu compatriota rival: Leo Messi. El blaugrana va sortir endollat i va donar una assistència a Villa que l'asturià no va saber aprofitar. Després, en el minut 13, Villa va xutar al pal, i en l'acció següent Pedro li va servir el gol en safata a Messi, que va superar De Gea amb un toc subtil.

Manava, doncs, el Barça al Calderón, tant en el joc com en el resultat, i fins i tot Messi va poder fer el 0-2 just abans que l'Atlètic aconseguís l'empat. El gol matalasser va arribar en el minut 25, quan Raúl García va pentinar un córner de Simão que Valdés no va saber refusar. Com era d'esperar, l'empat va esperonar l'afició local, que va animar de valent el seu equip. Però el Barça es va recuperar de seguida d'aquests instants d'angoixa precisament en un altre córner: aquest el va servir Messi i el va enviar al fons de la xarxa Piqué amb un fort xut amb la cama dreta. A tocar del descans, Pedro no va arribar per mil·límetres a una passada de la mort de Villa.

De Gea salva l'Atlètic

El Barça va controlar el partit en tot moment durant la segona meitat, i si no va aconseguir un marcador més clar va ser per culpa de l'excel·lent actuació de De Gea. El porter de l'Atlètic va salvar el seu equip en diverses ocasions. Per exemple, en els minuts 47 i 49, quan va desviar amb estirades els tirs de Xavi i Pedro. Per la seva banda, l'Atlètic feia molt soroll cada cop que trepitjava l'àrea blaugrana, però a l'hora de la veritat no inquietava Víctor Valdés. El públic va reclamar tres penals inexistents, i el Barça va seguir jugant amb una tranquil·litat extraordinària. En els minuts 75 i 77, De Gea va tornar a evitar la sentència en dues rematades de Villa a boca de canó.

L'únic problema per als de Guardiola era que no hi havia manera de fer el tercer gol, i això deixava opcions perquè l'Atlètic empatés en la recta final del partit. Simão va estar a punt d'aconseguir-ho en el minut 80, quan el seu xut des de fora de l'àrea va sortir lleugerament desviat a la dreta de Valdés. Però amb Agüero a la banqueta -va ser substituit per Diego Costa quan es va ressentir de la lesió- i Forlán inèdit -l'uruguaià gairebé no va tocar la pilota en tot el partit- als locals els va faltar dinamita. Per això els blaugranes no es van haver de lamentar del fet que Messi fallés un gol claríssim en el minut 88 o, millor dit, que David De Gea hagi estat l'heroi de l'Atlètic de Madrid.

Ovació a Iniesta i lesió de Messi

Al temps afegit es van viure dues accions destacades: primer, l'ovació que el Calderón li va donar a Iniesta quan va marxar del camp. I segon, la vermella directa que va veure Ujfalusi per una entrada d'impotència sobre Messi que, segons sembla, deixarà l'argentí uns quinze dies fora dels terrenys de joc a causa d'una distensió al lligament lateral intern del turmell. Pel que fa a la classificació de la Lliga, el Barça puja al cinquè lloc i es col·loca a un punt del Reial Madrid i a tres del València, líder en solitari.