Mourinho, analitzat al detall en aquest reportatge
Futbol

TV3 dedica un especial a Mourinho, una anàlisi de la seva trajectòria de tres anys al capdavant del Reial Madrid

TV3 dedicarà diumenge 9 un especial a José Mourinho, ara que ha marxat del Reial Madrid, després de tres anys d'entrenador. El programa "360: Mourinho, XQ?", que recorda en el titular la frase més mítica del tècnic portuguès, fa un repàs de la seva trajectòria de tres anys al capdavant de l'equip madridista i pregunta el perquè de moltes de les seves actuacions.

Actualitzat
TV3 dedicarà diumenge 9 un especial a José Mourinho, ara que ha marxat del Reial Madrid, després de tres anys d'entrenador. El programa "360: Mourinho, XQ?",  que recorda en el titular la frase més mítica del tècnic portuguès, fa un repàs de la seva trajectòria de tres anys al capdavant de l'equip madridista i pregunta el perquè de moltes de les seves actuacions.
 
Coincidint amb la fi de la seva etapa com a tècnic del Reial Madrid, aquest especial planteja moltes preguntes: Per què el van fitxar? Per què ha tingut tants enfrontaments interns amb jugadors o externs amb la premsa? Per què ha fidelitzat una massa de seguidors que li professen veneració? Per què ha generat un clima de tensió amb tants estaments? Per què guanya la Lliga amb els millors números de la història? Per què actua com actua? Interpreta? Perd el control o les seves accions formen part d'una estratègia?
 
I aquestes preguntes les contesten moltes persones vinculades al món del futbol: entrenadors polèmics com Javier Clemente; periodistes que l'han seguit diàriament com Diego Torres, d'"El País"; caràcters forts a les banquetes com l'exseleccionadora de natació sincronitzada Anna Tarrés; professionals de la comunicació propers a l'entrenador portuguès com Siro López; expresidents del Madrid com Ramón Calderón; periodistes catalans a Madrid com Carles Francino; experts en comunicació com el professor Lluís Pastor i l'escriptora Empar Moliner. Tots han intentat respondre aquestes i moltes altres preguntes que deixa a l'aire la marxa de Mourinho.
 
Persona, o personatge, sempre a tocar de la polèmica
 
De 45 minuts i produït en format de zàping, aquest especial fa també un recull de les millors frases de Mourinho i de les imatges més punyents, polèmiques i hilarants que deixa el seu pas per les banquetes i sales de premsa de la Lliga. I recupera les locucions radiofòniques dels moments clau en els enfrontaments entre Barça i Reial Madrid amb el portuguès a la banqueta.
 
Finalment, "360: Mourinho, XQ?" recull la seva faceta d'icona universal, el seu impacte a la xarxa i als mitjans de comunicació d'arreu en forma d'imitadors i minuts de pantalla. I torna a preguntar-se per què aconsegueix aquest ressò interplanetari, amb una altra tanda de preguntes: El van fitxar com a antídot del Barça? Ho ha aconseguit? Com quedarà el Madrid quan ell marxi? Guanyar justifica els mitjans? Per què va fer seure Casillas a la banqueta? Per què va trigar un any a demanar perdó per l'agressió a Tito Vilanova? Per què la seva predilecció per parlar del seu currículum de títols més que del col·lectiu?
 
"360 Mourinho, XQ?" és una producció del Departament d'Esports de TVC, amb la direcció de Daniel Barcón, l'edició de Jordi Bentanachs i la producció d'Anna Maria López. Amb la col·laboració de la resta de l'equip del programa "Zona zàping".
Anar al contingut