Koeman, a la banqueta dels Països Baixos el passat cap de setmana
Koeman, a la banqueta dels Països Baixos el passat cap de setmana
futbol

Torna el Koeman anti-"tiki taki": estirada d'orelles a un neerlandès fet a la Masia

El seleccionador dels Països Baixos lamenta que el migcampista de 20 anys compliqui el joc quan la pilota passa per ell

Redacció Esport3Actualitzat

Faltava poc perquè deixés de ser entrenador del FC Barcelona, però una de les frases més recordades de Ronald Koeman va ser el cèlebre "tiki taki". En un intent de fer evident les limitacions del joc de possessió, el "tiki taka" que va popularitzar el periodista Andrés Montes, el neerlandès va encunyar el nou terme mentre els periodistes li preguntaven per la dependència que el seu equip tenia de les centrades laterals.

Era setembre del 2021, després d'un Barça-Granada, però aquest març del 2024, ja com a seleccionador neerlandès, sembla haver tornat a reviure el Koeman més escèptic amb el "tiki taka". A l'acabar el Països Baixos-Escòcia amb victòria "orange" per 4-0, l'heroi de Wembley va fer una estirada d'orelles pública a un dels seus talents amb més futur, el migcampista fet a la Masia Xavi Simons.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Xavi Simons (@xavisimons)

Koeman s'ha alineat amb un corrent d'opinió creixent al país de les tulipes que considera que Simons no juga al mateix nivell que ho fa amb l'RB Leipzig. En concret, lamenta que compliqui el joc quan la pilota passa per ell.

"El Xavi ha pres massa riscos en les seves accions. Ha estat un d'aquells jugadors que simplement perdia la pilota massa sovint. Ho complica massa. Ha d'aprendre a poc a poc que a nosaltres, a Holanda, no ens beneficia perdre la pilota."

Amb la baixa del culer Frenkie de Jong les esperances dipositades en Simons han augmentat. El més curiós és que, fins ara, l'entrenador era un ferm defensor del rendiment mostrat pel jove de 20 anys en la seva desena d'internacionalitats.

El cas de Simons té el risc d'acabar sent com el de tants altres futbolistes: idolatrat al seu club però vistos amb recel al seu país. Encara no s'ha estrenat com a golejador al combinat capitanejat per Virgil van Dijk, mentre que amb la samarreta de la franquícia de la Saxònia ja en porta 8 només aquest curs.

Koeman i Depay, un dels seus intocables també en la seva etapa al Camp Nou, en un entrenament dels Països Baixos (@OnsOranje)
Koeman i Depay, un dels seus intocables també en la seva etapa al Camp Nou, en un entrenament dels Països Baixos (@OnsOranje)
Anar al contingut