Sergiño Dest va ser qui més centrades va fer, primer des de la dreta i després pel flanc esquerre (Reuters)
Barça

54 centrades a l'àrea, la dada que mostra la desnaturalització del Barça

Ronald Koeman va ordenar penjar pilotes a l'olla com a principal recurs per intentar la remuntada davant el Granada

Actualitzat

Ronald Koeman va afirmar per justificar l'actuació davant el Granada que el Barça no és el de fa vuit anys i que amb l'actual equip no es pot jugar al "tiki-taki" (sic). Però entre el joc de toc i posició que practicava el Barça que guanyava títols a parells o de tres en tres i el d'aquest dilluns hi ha ben poques semblances. Amb prou feines la presència d'algun jugador.

Pel que fa al sistema de joc, no tenen res a veure, com demostra una dada demolidora: fins a 54 centrades a l'àrea van penjar els blaugranes buscant rematador, una pràctica que abans era de les menys utilitzades per trobar la porteria rival.

 

La majoria no van trobar rematador, però val a dir que l'agònic empat de Ronald Araujo va arribar gràcies a una pilota penjada per Gavi. El Barça va buscar deliberadament aquesta estratègia, sobretot al final del partit, quan Ronald Koeman va donar entrada a Gerard Piqué situant-lo directament de davanter centre.

 

La dada és, segons les estadístiques d'Opta, la més alta d'un equip de les grans lligues europees aquesta temporada, i la segona més alta del Barça des que es computen aquesta mena d'estadístiques.

Hi ha un precedent, el novembre del 2016, en què el Barça de Luis Enrique es va estavellar (0-0) amb el Màlaga al Camp Nou i va acabar fent 55 centrades per un total de 29 rematades a porta sense trobar el premi del gol.

Anar al contingut