Ciclisme

Samuel Sánchez s'emporta la victòria a Luz-Ardiden i Voeckler conserva el mallot groc

L'asturià de l'equip Euskaltel Samuel Sánchez ha aconseguit la victòria en la primera etapa de muntanya del Tour 2011, la dotzena, que incloïa la pujada del Tourmalet i que acabava en alt, a Luz-Ardiden. El guanyador ha aprofitat el descens del Tourmalet per atacar i anar avançant en la darrera pujada corredors d'escapades anteriors. El francès Voeckler s'ha assegurat continuar un dia més amb el mallot groc de líder, amb un 1 minut 49 segons de distància sobre Frank Schleck, que ha estat el tercer a arribar, per darrere del belga Vanendert, segon, que ha cedit en els últims metres en la seva lluita amb Samuel Sánchez. Alberto Contador ha perdut 13 segons respecte als favorits.

Actualitzat
S'esperava l'arribada dels Pirineus per comprovar l'estat de forma dels favorits del Tour, però no hi ha hagut atacs fins a l'últim tram d'ascensió a Luz-Ardiden. Abans, els candidats a la victòria han rodat agrupats, vigilant-se constantment, i ni tan sols s'han mogut en la llarga ascensió del Tourmalet, on l'únic perjudicat dels aspirants al podi ha estat l'holandès Robert Gesink, que s'ha quedat de seguida.

Ha estat en el descens del mític port pirinenc quan ha atacat Samuel Sánchez, amb l'objectiu de buscar la victòria d'etapa. En l'ascensió final, el campió olímpic, en companyia del belga Jele Vanendert, ha atrapat els últims supervivients de l'escapada del dia. En els metres finals, Samuel Sánchez ha deixat enrere Vanendert i ha aconseguit la victòria, mentre darrere els favorits lluitaven per uns segons que qui sap si al final poden ser importants. Frank Schleck ha entrat en tercera posició, just davant del trio format pel seu germà Andy, Ivan Basso i Cadel Evans.

Alberto Contador no ha aguantat els atacs dels seus rivals i ha cedit 13 segons, una diferència petita, però indicativa, que el seu estat no és el del Giro. Darrere seu ha entrat Thomas Voeckler, que ha mantingut sense problemes el mallot de líder, gràcies a l'absència d'atacs de lluny entre els favorits. Dissabte, al Plateau de Beille, serà una altra història.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut