Barça

Rosell: "Per Cesc no tirarem la casa per la finestra, serà el que el club pugui assumir"

Sandro Rosell ha parlat de les relacions amb el Reial Madrid, però també de fitxatges. Com era d'esperar, el nom de Cesc Fàbregas s'ha repetit amb certa freqüència. El president del Barcelona ha assegurat que a l'entitat blaugrana no es tornaran "bojos" per assegurar-se el fitxatge de Cesc Fàbregas "ni de qualsevol altre" futbolista i ha recordat que la quantitat a invertir en fitxatges arribarà als 45 milions d'euros, més el que s'obtingui per eventuals traspassos. A més, Rosell ha explicat que la temporada passada van oferir 40 milions d'euros per Cesc, de manera que aquest any en val menys.

Actualitzat
Cesc Fàbregas, capità de l'Arsenal, ha estat el que més interès ha acaparat durant la roda de premsa oferta per Rosell, que en un moment de la seva llarga intervenció (70 preguntes en 1 hora i 22 minuts), ha arribat fins i tot a assegurar que "no tenia ni idea" si el Barça té interès a fitxar el migcampista dels "gunners", el xilè Alexis Sánchez o el davanter del Vila-real Giuseppe Rossi. "Aquestes negociacions es fan sense llum ni taquígrafs. No sé si tenim interès en Cesc, Rossi o Alexis, no en tinc ni idea. El que ens interessa és que no se'n parli gaire", ha resumit a manera de declaració d'intencions.

Entrant en matèria, Rosell ha explicat que el valor de Fàbregas és inferior als quaranta milions d'euros, quantitat que va oferir el Barça pel migcampista de l'Arsenal l'any passat i que no va acceptar el quadre londinenc. "Quin és el límit per fitxar-lo? Cal veure-ho. Primer cal saber quin és el seu sou i quines són les seves condicions, tot està en relació entre el sou i el traspàs, però si l'any passat vam oferir 40 milions i s'ha produït una amortització, és evident que aquest any el seu valor és inferior", ha dit. Rosell suposa que Cesc "vol venir al Barça" perquè "la majoria de jugadors del món" el desitgen. "No sé què passarà amb Cesc, però en el suposat cas que ens interessés, no tirarem la casa per la finestra ni ens tornarem bojos", ha indicat.

Tampoc no ha volgut revelar que el fitxatge de Cesc sigui una petició expressa del tècnic, Pep Guardiola, i sobre això ha explicat el protocol que se segueix en aquests casos. "Pep diu les posicions que necessita, l'hi comunica a Zubizarreta [director esportiu], s'estudia per la secretària tècnica i després es decideix l'ordre de prioritats. Per a cada lloc tenim tres o quatre noms", ha insistit. Rosell ha assegurat que Guardiola "específicament" no ha parlat de noms, sinó de posicions. "Després de la reunió esportiva amb Zubi, és la junta la que ha de prendre la decisió econòmica", ha recordat.

Sí que ha estat més explícit a l'hora de quantificar la despesa en fitxatges: 45 milions d'euros més les vendes de jugadors que es produeixin. "Aquest és el pla de negoci que tenim per eixugar el deute. Si no arribem a les demandes de l'equip tècnic amb això, podríem arribar a plantejar-nos, encara que no volem, avançar una part del que tenim pressupostat per a l'any que ve, amb la qual cosa suposaria que l'any que ve no fitxaríem ningú", ha explicat.

Tampoc no ha volgut comentar el nombre de fitxatges que farà el Barça, però ha comentat que es dóna el cas d'un futbolista que està disposat a signar pel Barcelona reduint els seus emoluments, cosa que ja va passar l'any passat amb l'argentí Javier Mascherano.

En positiu, Rosell ha destacat el 5-0 aconseguit per l'equip davant el Reial Madrid a la Lliga, la victòria de Wembley i el retorn als terrenys de joc d'Éric Abidal. A l'altre costat de la balança, el president del Barça ha explicat que la decisió "més difícil" va ser la venda de Zlatan Ibrahimovic. "Va ser un encert en l'aspecte esportiu, però molt complicat en l'econòmic, perquè va suposar una pèrdua de 50 milions d'euros i que la directiva hagi d'avalar una temporada més", ha indicat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut