Barça

Ronald Koeman: "El Barça ha de jugar millor si vol guanyar la Champions"

En una entrevista al "Tot Gira" de Catalunya Ràdio, el seleccionador holandès reconeix que encara somia amb entrenar el Barça en un futur, tot i el seu compromís amb la federació neerlandesa. Koeman també creu que Frenkie de Jong hauria de jugar en la posició de Busquets

Redacció Esport3Actualitzat

El seleccionador holandès, Ronald Koeman, no veu el Barça entre els principals favorits per guanyar la Champions quan es reprengui. En declaracions al Tot Gira de Catalunya Ràdio, Koeman assegura que, tot i continuar sent un bon equip, el Barça ja no enlluerna tant com fa uns anys.

"El Barça no fa el mateix futbol que a l'època de Guardiola. Continua sent un equip fantàstic amb moltes qualitats, i havent-hi Frenkie de Jong estic veient més partits del Barça que abans. Però a la Champions hi ha altres favorits. Per guanyar-la, el Barça ha de jugar millor."

Amb tot, Koeman espera que sigui el Barça qui alci el títol de Lliga malgrat advertir que, en les noves circumstàncies, el factor camp s'ha esvaït i els pronòstics es fan més incerts. L'exfutbolista blaugrana no amaga que, en un futur, li agradaria celebrar un campionat a la banqueta del Camp Nou, i insisteix que en va tenir la possibilitat.

"El Barça em va trucar però jo ja havia donat la meva paraula per estar amb Holanda a l'Eurocopa aquest estiu. La pandèmia ho ha canviat tot, però estic molt bé a la selecció i amb els meus jugadors, i ara només penso en la selecció holandesa. Al contracte encara tinc la possibilitat de sortir de la selecció després de l'Eurocopa, però crec que ara no és el moment de pensar això. Entrenar el Barça continua sent un somni però crec que hi pot haver noves possibilitats en el futur."

Koeman també s'ha referit a Frenkie de Jong, a qui ha dirigit al combinat neerlandès. L'exfutbolista blaugrana creu que De Jong està jugant fora de la seva posició ideal al Barça però considera positiu que s'adapti a noves ubicacions.

"Per a De Jong, la millor posició és la de Busquets, davant de la defensa, perquè és on jugava amb l'Ajax i on juga amb la selecció. Però no és dolent que aprengui a adaptar-se a noves posicions. Encara és jove i se li ha de donar temps. Ell sap que pot donar més, però està tranquil, perquè està content al club i sempre ha estat el seu equip preferit. En poc temps demostrarà el gran jugador que és."

 

Koeman, ja recuperat del problema coronari que el va obligar a ingressar en un hospital ara fa un mes, també es mostra intrigat pel fitxatge de Matthijs de Ligt per la Juventus ("caldria saber per què De Ligt va anar a la Juventus, perquè jo sempre havia pensat que estava interessat en anar al Barça") i critica la decisió del govern dels Països Baixos de suspendre el futbol fins l'1 de setembre ("la gent a Holanda té la sensació que el govern va decidir massa ràpid, i jo també ho crec, quan a Alemanya, a Espanya, a Anglaterra... totes les competicions estan acabant"). L'entrevista a Ronald Koeman s'emet íntegrament aquest dissabte a la tarda (17.15) al Tot Gira de Catalunya Ràdio.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut