Les bessones de 16 anys Aliyyah i Yasmeen Koloc, presents a la carrera com a personal de premsa
DAKAR

Rebuig pels comentaris racistes i sexistes a dues noies de 16 anys al Dakar

Les bessones Koloc van ser objecte d'aquestes paraules per part d'un pilot i un mecànic durant la carrera

La FIA i l'ASO, organitzadors del Dakar, han emès un comunicat en què condemnen els comentaris racistes i sexistes del pilot txec de camions Ales Loprais i el seu mecànic Petr Pokora. El dos participants del Dakar van penjar al videoblog de l'etapa 6 uns comentaris que han provocat la indignació entre els seguidors del Dakar a les xarxes socials..Loprais i Pokora es referien a les bessones de 16 anys Aliyyah i Yasmeen Koloc, presents a la carrera com a personal de premsa, amb un to sexista i racista:

 

 

"per tercera vegada, m'estic empalmant. Mira, la dona negra va cap a la dreta"

 

I el mecànic contesta

Aquesta no està malament, és passable. L'altra no".

La FIA ràpidament ha emès aquest dimecres un comunicat de rebuig.

 

 

Arran de la polèmica, Loprais s'ha disculpat en el seu compte personal de Facebook. "Els comentaris del vídeo no tenien la intenció de provocar o ofendre ningú. Demanem disculpes a tots els interessats, és possible que s'hagin sentit ofesos pels termes en qüestió. Som un equip de nois normals que no donem molta importància als mitjans de comunicació i que vam publicar un vídeo lamentable sense censura".

 

Přátelé, kamarádi a fanoušsci našeho týmu.. Jsme pod neustálými dotazy ohledně našeho on board videa vypuštěného naším...

Posted by Aleš Loprais Dakar Live on Dimecres, 13 de gener de 2021
Anar al contingut