Rafa Nadal segueix viu a Wimbledon
Rafa Nadal segueix viu a Wimbledon
tenis

Rafa Nadal debuta amb victòria treballada a Wimbledon contra l'argentí Cerúndolo

El manacorí s'ha desfet del seu primer rival en un matx complicat de gairebé 4 hores (6-4, 6-3, 3-6 i 6-4)

Redacció Esport3Actualitzat

L'estrena de Rafa Nadal a l'herba de la Catedral s'ha convertit en un partit més igualat del que s'esperava (6-4, 6-3, 3-6 i 6-4). El cap de sèrie número 2 ha suat de valent per desfer-se de Francisco Cerúndolo. Tot i guanyar els dos primers sets, Nadal s'ha vist sorprès en el tercer pel seu rival, que ha tret el millor del seu repertori. Fins i tot, Cerúndolo ha tingut el manacorí contra les cordes en el quart. Però després ha aparegut la millor versió del balear, a qui li ha costat adaptar-se a la superfície anglesa després de 3 anys gairebé sense trepitjar tornejos d'herba.

Inici de partit exigent

L'argentí (número 41 del món) ha donat feina a Nadal en els primers jocs del partit. El manacorí ha aconseguit el primer trencament del matx (3-1), però Cerúndolo ha respost amb la mateixa moneda (3-2). La fortalesa del seu servei ha donat vida al debutant en el quadre principal de Wimbledon. Nadal ha salvat diverses boles de joc que han tret de polleguera Cerúndolo. La igualtat s'ha desfet en el tram final del set, amb un nou "break" de l'indiscutible favorit. 6 a 4 i primer set per a Rafa Nadal gairebé en una hora de partit.

El segon set s'ha decidit amb dos nous trencaments de Rafa Nadal. Tot i mostrar detalls de qualitat des del fons de la pista, Cerúndolo s'ha hagut d'inclinar davant la solidesa del doble campió a l'All England Club. 6 a 3, Nadal.

El desenllaç d'un matx de gairebé 4 hores

En el tercer, ha començat la reacció de l'argentí, que ha sorprès el de Manacor. Cerúndolo ha tret el seu millor repertori de cops per trencar-li en dues ocasions el servei a Nadal. D'aquesta manera s'ha apuntat el set per 6 a 3 i ha forçat el quart, on ha continuat mostrant-se superior. De fet, ha tornat a aconseguir ràpidament un trencament per posar-se al davant. Rafa Nadal ha comès moltes errades no forçades i se l'ha vist repetidament disgustat amb el seu joc. Tot i això, ha evitat un nou "break" de l'argentí. Del possible 5 a 2 de Cerúndolo s'ha passat al 4 a 3. A partir d'aquest joc, ha tornat el millor Nadal i aquí s'ha acabat l'aventura del rival. El balear ha guanyat dos jocs consecutius en blanc (4-5) per recuperar la iniciativa i s'ha endut un matx de gairebé 4 hores trencant un cop més el servei de l'argentí (4-6).

 

Anar al contingut