ciclisme

Vingegaard enfonsa Pogacar i és el nou líder del Tour de França

El danès estrenarà demà el mallot groc després d'imposar-se en l'onzena etapa del Tour

Redacció Esport3Actualitzat

Jonas Vingegaard ha guanyat l'etapa reina del Tour i és el nou líder de la general després de l'atac que ha llançat a cinc quilòmetres de coronar el coll Du Granon. El Jumbo ha jugat millor les seves cartes al llarg de tota l'etapa i Tadej Pogacar, per primer cop en aquesta edició, s'ha enfonsat en el tram final del coll.

Si mirem la general, Bardet és segon, a 2 minuts i 16 segons, i Pogacar és tercer, a 2 minuts i 22 segons. Enric Mas ha perdut més de vuit minuts i es despenja de la general. Mathieu van der Poel, en mala forma des de l'inici del Tour, ha abandonat la cursa.

Ganivetades des del Galibier

A seixanta quilòmetres de meta han atacat Primoz Roglic i Jonas Vingegaard. Al pas pel Galibier, els únics que han resistit han estat Tadej Pogacar i el mateix Vingegaard. Aleshores, tots dos han reduït la marxa i s'han reagrupat per encarar l'últim port abans de la meta, el col Du Granon.

Fins i tot, Wout Van Aert, que anava escapat, ha esperat els seus companys per preparar l'última envestida del dia. Amb el Jumbo agrupat han imposat més ritme per forçar un Pogacar pràcticament sol contra l'abisme. A cinc quilòmetres del final, Vingegaard ha tornat a atacar i, en aquesta ocasió, ha sigut la definitiva.

L'eslovè, que havia exhibit molta solidesa durant l'etapa, s'ha enfonsat de cop i ha vist com li anaven caient els segons. Vingegaard ha agafat el cap de cursa i ha arribat a la meta en primera posició.

L'enfonsament de Pogacar

És difícil saber què li ha passat a Tadej Pogacar. Durant tot el Tour ha exhibit una forma excepcional i en 5 quilòmetres ha vist com perdia totes les forces. A 11 de meta, les càmeres de televisió han captat Pogacar fent broma i amb un somriure. 6 quilòmetres després, Vingegaard ha arrencat i l'eslovè no ha estat capaç de seguir el ritme. L'enfonsament del mallot groc ha anat a més i ha cedit 2' 51" al guanyador.

Així és el Tour de França. Pogacar ha tingut un mal dia i, si l'estratègia del Jumbo hagués funcionat abans, hauria perdut gran part de les opcions de guanyar la cursa. Però l'eslovè està encara viu i, si algú pot capgirar amb un cop d'efecte aquesta situació, aquest és Pogacar.

Cop d'efecte del Jumbo de Vingegaard a la general, però això no ha acabat. Aquest dijous espera una nova etapa als Alps, de tres ports fora de categoria, amb el mític Alpe d'Huez al final, on Pogacar buscarà la revenja.

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut