Dani Alves no ha pogut continuar sobre la gespa basca

Plaga de lesions al darrere: els quatre defenses del Barça acaben tocats

L'alineació de la defensa titular, amb els retorns de Piqué i Araujo, ha estat la gran novetat a Anoeta però només Jordi Alba ha pogut acabar una segona part accidentada. Gavi, també amb molèsties

La parella de centrals en qui més confia Xavi Hernández tornava a un onze blaugrana després dels problemes musculars de Gerard Piqué i la sanció d'un partit que Ronald Araujo va complir en la patacada del Dilluns Sant. Durant la primera meitat, l'alineació de la defensa titular ha permès veure una millora en la solidesa al darrera, però a l'inici del segon temps aquesta estabilitat ha saltat pels aires.

Ja abans del descans, el central de la Bonanova ha mostrat els primers gestos de dolor, posant-se la mà a la cama i despertant els fantasmes de la tendinopatia a l'adductor de la cama esquerra que l'ha obligat a perdre's la setmana fatídica de l'equip. Quan tothom donava per fet que seria el primer canvi a la mitja part, Piqué ha tornat a la gespa.

La primera substitució ha estat la de l'altre central. El tècnic de Terrassa s'ha vist obligat a posar Eric Garcia en el lloc d'Araujo. El primer que han fet els metges amb és aplicar-li gel al genoll dret i l'uruguaià ha quedat pendent de proves per conèixer l'abast de la dolència. Era el minut 55 i a partir d'aleshores el Barça ha viscut els moments de més angoixa que, a més, s'han combinat amb un estirament a l'engonal de Jordi Alba, que tot i l'ensurt a seguit com ha pogut, i una entrada dura a Dani Alves que l'ha forçat a retirar-se del camp. Al 66 Dest ha entrat en el lloc del brasiler que d'aquí a quinze dies celebra els 39 anys.

Ja no quedava sa cap defensa titular i molts minuts per defensar el 0-1. Al tram final, i veient la situació, Xavi ha refrescat la malmesa defensa amb Lenglet en el lloc, ara sí, de Piqué. El protagonista de la setmana pels àudios de la Supercopa Files ha hagut d'escoltar càntics com Anoeta li cantava "Llama a Rubiales, Piqué llama a Rubiales".

Piqué no ha jugat els últims minuts
Piqué no ha jugat els últims minuts, deixant el seu lloc a Lenglet (EFE)

La plaga de lesions ha comportat una sèrie d'interrupcions que s'han traduit en un temps de descompte decretat per Del Cerro Grande de 10 minuts. El Barça ha acabat els 101 minuts d'aquest partit extrallarg amb una defensa de circumstàncies que ha sabut patir: Dest-Lenglet-Eric-Jordi Alba. Per cert, el jove Gavi també ha marxat amb molèsties a la zona posterior de la cuixa, tot i que veient els seus últims sprints ningú ho diria.

Torna a veure les millors jugades del Reial Societat - Barça (0-1)