Pedro Rocha en un acte de l'RFEF
Futbol

Pedro Rocha convoca eleccions a la Federació Espanyola de Futbol el 6 de maig

El president en funcions de la federació dimiteix abans de tornar-se a presentar a les eleccions

Redacció Esport 3Actualitzat

La Comissió Gestora de l'RFEF ha aprovat per unanimitat la convocatòria d'eleccions, que es faran el 6 de maig.

Aquesta cita s'hauria d'haver celebrat fa dues setmanes, encara que la intervenció de l'UCO a la seu de la Federació ha retardat la data.

Pedro Rocha, el president en funcions de l'entitat, dimitirà avui mateix per a presentar-se als comicis. Tot i això, Miguel Galán, president de Cenafe, amenaça d'impugnar la convocatòria, que dependrà de la decisió del TAD.

La convocatòria s'oficialitzarà el 5 d'abril i dos dies després s'obrirà un termini de cinc dies naturals per a la presentació de candidatures. Per optar a la presidència es necessiten vint-i-un avals. Carlos Herrera, Eva Parera o Javier Lozano són alguns dels noms que estan sonant.

La comissió també vol investigar les retribucions econòmiques dels alts càrrecs de l'RFEF, que van passar d'1,8 a 7 milions en tres anys (EFE)

Aquest procés es portarà a terme just en el moment en què s'està investigant Luis Rubiales per diversos delictes. L'expresident de l'RFEF ha tornat avui a Espanya i ha declarat davant la Guàrdia Civil, que ja l'ha posat en llibertat.

Enmig d'aquest clima d'inestabilitat hi ha el Mundial del 2030. La FIFA encara no ha ratificat la candidatura d'Espanya, Portugal i el Marroc, a més que s'ha d'escollir el país on es jugarà la final de la Copa del Món.

Malgrat que Rubiales va dimitir fa mesos, ell mateix va fer canvis significatius en el seu mandat: la creació de Primera, Segona i Tercera RFEF, la modificació del format de la Copa del Rei, la celebració de la Supercopa a l'Aràbia o La Cartuja com a seu de la selecció espanyola.

ARXIVAT A:
Esports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut