Paupèrrim triomf del Reial Madrid en la seva visita a l'Osca (0-1)

Un gol de Bale salva el Madrid de Solari davant el cuer, que ha mantingut l'esperança de puntuar fins al final

Oriol VidalActualitzat

Lamentable imatge del Madrid, que ha superat el teòric tràmit de l'Alcoraz amb un triomf de mínims sobre el cuer. El duel, històric per a l'Osca, ha tornat a desfermar els dubtes al voltant del joc madridista. I és que durant els noranta minuts els 7.351 espectadors que hi havia a les graderies han pogut somiar amb l'empat davant els blancs, que només han funcionat a batzegades. Només començar el matx, Benzema ha pressionat Jovanovic, tot i que els aragonesos també haurien pogut marcar als sis minuts, després d'una rematada desviada d'Etxeita. L'esperança blaugrana ha durat un sospir: a la jugada següent, Marcos Llorente, que ha tornat a ser titular, ha vist la internada d'Odriola des de la dreta i la seva centrada cap enrere l'ha rematada molt bé amb l'interior Gareth Bale a la xarxa. El gal·lès ha trencat una ratxa de tres mesos sense marcar (0-1).

Els blancs han mirat de gestionar el resultat a partir del nou Pilota d'Or, Luka Modric, però el seu ideari sempre ha derivat més cap a l'intercanvi de cops que no pas en un domini total. L'Osca li ha acceptat el repte i als setze minuts ha disposat d'una bona opció per empatar: una contra que ha acabat amb un xut del Chimy Avila i el vol de Courtois per rebutjar a córner. Dos minuts més tard, la lesió d'Aguilera ha propiciat l'entrada de Gonzalo Melero i, mentre els locals miraven d'ajustar línies, Bale ha fregat el 2-0, amb xut a l'escaire que ha fet volar Jovanovic. Res més per destacar del primer temps.

En el segon, l'Osca ha arribat a treure els colors als blancs. Ferreiro, un punyal per la banda esquerra de l'atac aragonès, ha generat dues ocasions claríssimes: en la primera, tot just ha començat la represa, ha fet una gran centrada que Melero ha enviat fora de forma incomprensible: ha rematat a plaer a l'àrea petita, però ha creuat massa el seu cop de cap picat. Deu minuts més tard, en el 56, el mateix Ferreiro ha fet un fort xut des de la frontal que Courtois, sempre molt segur, ha pogut rebutjar.

Ho ha passat malament el Madrid, per més que Bale ha disposat de la sentència en dues ocasions: totes dues salvades amb maneres de porter d'handbol per part de Jovanovic. Solari ha intentat redreçar el matx amb els ingressos de Fede Valverde, Isco i Asensio per, respectivament, Ceballos, Bale i Modric, substituït als 65 minuts. El partit ha mort entre crits de "sí, se puede!", però el "Cucho" Hernández ha enviat una rematada franca als núvols, Moi Gómez no ha pogut sorprendre Courtois i, finalment, Carvajal, sota els pals, ha rebutjat un xut sobre la botzina de Ribera. L'aposta del Madrid, sempre pobríssima, ha quedat sense càstig.