El Barça va organitzar una sessió de fotos amb alguns dels jugadors més joves del primer equip
El Barça va organitzar una sessió de fotos amb alguns dels jugadors més joves del primer equip
Barça

Només un equip d'Europa confia més en els joves que el "baby" Barça

L'aposta pels jugadors del planter iniciada per Koeman ha tingut continuïtat amb Xavi. La llista la componen 12 noms, però està condemnada a ampliar-se

Redacció Esport3Actualitzat

Els joves estan sent els protagonistes positius d'aquesta temporada a Can Barça, l'antídot que està combatent els obstacles que apareixen en el camí dels culers en forma de problemes econòmics, equilibris salarials, lesions i contagis de covid. L'aposta pels jugadors del planter iniciada per Ronald Koeman ha tingut continuïtat primer amb Sergi Barjuan i ara amb Xavi Hernández, fins al punt que el FC Barcelona és el segon equip de les millors lligues europees que ha utilitzat més jugadors sub-21 en partits oficials.

La llista combina quantitat i qualitat. La formen un total de 12 futbolistes, molts encara en edat juvenil i, a més, la majoria estan oferint un nivell per sobre de l'esperat:  

1.    Eric Garcia, 21 anys
2.    Serginho Dest, 21 anys
3.    Gavi, 17 anys
4.    Nico González, 20 anys
5.    Yusuf Demir, 18 anys
6.    Ilias Akhomach, 17 anys
7.    Ez Abde, 20 anys
8.    Ansu Fati, 19 anys
9.    Alejandro Balde, 18 anys
10.  Pedri González, 19 anys
11.  Álvaro Sanz, 20 anys
12.  Estanis Pedrola, 18 anys

Quan debuti l'últim fitxatge del mercat d'hivern, Ferran Torres (21), s'escriurà un nom més. I si s'ampliés el marge fins als jugadors en edat sub-23, la llista creixeria amb els noms de Riqui Puig, Ronald Araujo, Óscar Mingueza o Ferran Jutglà, tots nascuts el 1999.

Com recull el perfil de Twitter OptaJose, especialitzat en estadístiques d'àmbit futbolístic, només el Saint-Étienne francès ha recorregut a més jugadors de menys de 22 anys (13), mentre que al mateix nivell del Barça, deixant clara que la confiança en els joves és un dels trets d'identitat de la Lliga gal·la, hi ha el Reims i el Rennes. Per cert, al top 10 no hi ha cap altre club de la Lliga espanyola ni italiana.

El "baby" Barça és una realitat ben acceptada per tota la comunitat culer. El seu entrenador, Xavi, va dir d'ells que són els que "estan tirant de l'equip", el capità, Sergio Busquets, que resta de jugadors "s'han de contagiar del seu esperit" i, aquest mateix dimecres, el president Joan Laporta els ha assenyalat com la clau que pot desequilibrar les semifinals de Supercopa contra el Madrid.

En total, han estat 33 els jugadors emprats pel Barça en el que portem de temporada 21-22.

 

Anar al contingut