Atletisme

Nike suspèn el contracte amb Pistorius, que espera saber si se li concedeix la llibertat sota fiança

La casa Nike de material esportiu ha suspès el contracte amb l'atleta sud-africà Oscar Pistorius, detingut a Pretòria pel presumpte assassinat, fa una setmana, de la seva parella, la model Reeva Steenkamp. Pistorius espera saber, segurament avui, si se li concedeix la llibertat sota fiança o continua detingut esperant judici.

Actualitzat
La casa Nike de material esportiu ha suspès el contracte amb l'atleta sud-africà Oscar Pistorius, detingut a Pretòria pel presumpte assassinat, fa una setmana, de la seva parella, la model Reeva Steenkamp. "Nike ha suspès el contracte amb Oscar Pistorius. Considerem que han de concedir-se totes les garanties processals a Oscar Pistorius i seguirem atentament l'evolució de la situació", assenyala l'empresa nord-americana en un comunicat fet públic aquest dijous.

Dijous passat, el mateix dia que l'atleta paralímpic va ser detingut, Nike ja va retirar de la seva pàgina web una publicitat protagonitzada per ell.

Aquest dijous un jutge del tribunal de Pretoria ha ajornat la decisió de concedir-li la llibertat sota fiança per quart dia consecutiu i la decisió es tornarà a debatre aquest divendres.

Tot i la polèmica del cas entre assassinat premeditat o defensa pròpia per part de Pistorius, el cap de la investigació, Hilton Botha, ha estat destituït per la Policia sud-africana després de confirmar-se set antics càrrecs d'intent d'assassinat per part del detectiu.  El portaveu de la Policia de Gauteng, Neville Malila, ha confirmat els comptes pendents que té amb la Justícia i ha estat retirat de la investigació.
Anar al contingut