Nico Laprovittola tornarà a Badalona en la primera jornada, però com a jugador del Reial Madrid

Nico Laprovittola, amb un triplàs, dona la victòria a la Penya davant el Burgos (88-85)

El crac del conjunt verd-i-negre s'ha tret de la màniga el triple clau per desencallar el partit a Badalona

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El Divina Seguros i el San Pablo Burgos són dos equips amb trajectòries similars els últims dos anys: i és que si fa un any tots dos lluitaven per esquivar el descens, enguany ho fan per colar-se en el play-off de l'ACB. La Penya, però, necessitava aquest diumenge una bona victòria per recuperar les bones sensacions després de tres victòries consectives, i ho ha aconseguit.

El primer quart ha estat molt igualat, però la Penya ha estat qui ha manat en el marcador, fins a arribar a una màxima diferència de sis. El Burgos no s'ha estrenat des de la línia de tres (amb un 0 de 7 tirs), cosa que els ha fet anar a remolc els primers deu minuts (22-18). En el segon quart el Burgos ha aconseguit capgirar el marcador discretament (32-35), en el que s'ha convertit en un estira-i-arronsa, fins a arribar al descans amb un resultat molt ajustat: 41-42.

El tercer quart encara no ha decidit el guanyador del partit, que ha continuat amb un guió calcat (64-67). La nota negativa del tercer quart per al conjunt verd-i-negre és que el seu jugador estrella, Nico Laprovittola, l'ha acabat amb 4 faltes personals quan faltaven 10 minuts vitals per acabar el partit.

Els de Carles Duran hi han posat cos i ànima i han aconseguit capgirar finalment el marcador, tot just començar l'últim quart (73-69), amb un parcial de 9-2. Amb dos triples més, al límit de la botzina, la Penya ha continuat agafant aire (79-71). Quan faltaven 38 segons el marcador mostrava un empat a 83 punts, amb un final d'infart. Harangody ha fet el 85-83 (25 segons abans del final), però Fitipaldo ha tornat a empatar el partit (85-85), que amenaçava pròrroga.

L'heroi de la Penya no ha fallat: Nico Laprovittola s'ha tret un triple de la màniga i ha regalat la victòria a la Penya, que trenca amb la mala ratxa de tres derrotes consecutives i continua lluitant pel play-off (88-85).

Harangody (20) i Laprovittola (17), de la Penya, han estat els màxims anotadors del partit. Sutton, amb 14 punts, ho ha estat del seu equip, el San Pablo Burgos.