Cas Negreira

Negreira desvela les funcions per les quals suposadament rebia diners del FC Barcelona

A la declaració, realitzada l'octubre del 2021, l'exdirigent del CTA va explicar que tractava directament amb "els presidents" del club blaugrana i va negar haver fet servir els diners per pagar àrbitres

Redacció Esport3Actualitzat

L'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira, va assegurar que el FC Barcelona volia que "tot fos neutral" respecte als pagaments que rebia del club blaugrana, segons la declaració que l'excol·legiat va fer a l'Agència Tributària el 2021 i a la qual ha tingut accés el diari El País.

A la declaració, realitzada l'octubre del 2021, tres anys després que el Barcelona trenqués la relació professional amb Enríquez Negreira, l'exdirigent del CTA va explicar que tractava directament amb "els presidents" del club blaugrana i va negar haver fet servir els diners per pagar àrbitres. Així ho va explicar als inspectors:

"El FC Barcelona considerava que es perjudicava l'equip i s'afavoria altres equips. Això és una hipòtesi personal, ningú no m'ho ha dit directament."

Enríquez Negreira explica que els seus serveis consistien a "anar a veure els partits, personalment o a través de companys exàrbitres, i estar informat de per què s'havien pres decisions":

"La meva obligació era donar la meva opinió sobre els partits pel que fa a l'arbitratge i els jugadors. Assessorament tècnic. El que el FC Barcelona volia era assegurar-se que no es prenien decisions en contra del club, que tot fos neutral."

Els inspectors de l'Agència Tributària són els únics que, ara com ara, han sentit la versió de José María Enríquez Negreira sobre els pagaments que va rebre del FC Barcelona mentre era vicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA).

A la seva declaració, va citar directament els expresidents del FC Barcelona Sandro Rosell (2011-2014) i Josep Maria Bartomeu (2014-2020), tots dos investigats actualment pel jutjat de Barcelona que instrueix el cas.


"Els veia com a molt sis vegades a l'any"

"Els veia com a molt sis vegades a l'any", va explicar l'exvicepresident del CTA, que en la seva declaració va insistir que "així estaven tranquils que al comitè arbitral no hi havia decisions en contra del FC Barcelona, ​​que tot era neutral".

A la informació publicada per 'El País', s'explica que Enríquez Negreira havia contestat abans a l'Agència Tributària per escrit sobre Dasnil, empresa de la seva propietat amb què facturava el FC Barcelona. En aquesta resposta, que, segons el diari és anterior a la seva compareixença presencial, Enríquez Negreira va revelar algunes de les suposades funcions per les quals el club el remunerava.

Aquestes funcions eren:

  • Que el Comitè de Competició (responsable de les sancions als jugadors) "no estigués compost íntegrament per jutges madrilenys"
  • Que el Barça "disposés d'un interlocutor amb la Federació que cuidés les relacions institucionals"
  • "Mantenir informat el club de possibles interessos o desavinences" entre LaLiga i la Federació"

La inspecció de l'Agència Tributària va ser l'origen de la investigació de la Fiscalia, la denúncia de la qual contra el FC Barcelona per un delicte continuat de corrupció en l'àmbit esportiu va ser admesa a tràmit pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, ​​el 15 del present març.

ARXIVAT A:
CAS NEGREIRA
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut