Tenis

Onada de solidaritat cap a Naomi Osaka després d'abandonar Roland Garros

La tenista japonesa va decidir retirar-se de la cita de París per la pressió que li suposa haver d'enfrontar-se als mitjans de comunicació després dels partits

Redacció Esport3Actualitzat

La tenista japonesa Naomi Osaka, número 2 del món, va anunciar dilluns que es retirava del torneig de Roland Garros després de la polèmica per haver estat sancionada amb 15.000 dòlars de multa per no haver-se presentat a una roda de premsa durant la celebració del torneig.

"Crec que el millor per al torneig, per a altres jugadors i per al meu benestar és que em retiri perquè tothom es pugui tornar a centrar en el tenis que s'està jugant a París."

Osaka, que ha explicat que ha tingut episodis de depressió des de l'Open dels Estats Units del 2018, ha afegit que no pretenia ser una "distracció", i admet que no va ser prou clara a l'hora d'explicar que enfrontar-se a la premsa afecta la seva salut mental, motiu pel qual no va participar en la roda de premsa després de superar la primera ronda del torneig.

Onada de solidaritat

La japonesa ha rebut el suport i la comprensió de molts esportistes que no veuen un desafiament en l'actitud de la tenista, sinó una crida de socors.

Serena Williams ha declarat: "M'agradaria fer-li una abraçada perquè sé com se sent." Williams ha admès que hi ha hagut moments en la seva carrera en els quals se li feia molt difícil respondre a les preguntes de la premsa i ha reclamat que es deixi que Osaka pugui "gestionar aquesta situació com millor li sembli".

Martina Navratilova ha tuitejat: "Bona sort, Naomi, tots estem lluitant per tu."

Les reaccions també han arribat d'altres esports, com el bàsquet. L'estrella de l'NBA Stephen Curry ha tuitat: "Mai hauries d'haver hagut de prendre una decisió com aquesta, però és impressionant poder continuar pel camí correcte quan els poders no et protegeixen."

Els quatre Grand Slams també s'han sumat a oferir suport a Naomi Osaka. Els responsables del US Open (Mike McNulty), Wimbledon (Ian Hewitt), Roland Garros (Gilles Moretton) i l'Open d'Austràlia (Jayne Hrdlicka) han firmat un comunicat conjunt en què ofereixen "la seva ajuda" a la tenista japonesa.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut