TENIS

Nadal supera Berrettini en quatre sets i jugarà la final d'Austràlia

El mallorquí buscarà el seu vint-i-unè títol de Grand Slam després de guanyar Berrettini per 6-3, 6-2, 3-6 i 6-3

Redacció Esport3Actualitzat

Rafa Nadal és a només un pas de guanyar el seu Grand Slam número 21, una fita fins ara mai assolida per cap tenista masculí. El mallorquí jugarà diumenge la final de l'Obert d'Austràlia després de guanyar amb relativa facilitat Matteo Berrettini (6-3, 6-2, 3-6 i 6-3) a les semifinals i de firmar una trajectòria gairebé immaculada al llarg del torneig.

El partit ha començat amb males notícies per al mallorquí, ja que el partit s'ha hagut de jugar sota cobert per la pluja, una circumstància que no beneficia el seu joc. Res d'això s'ha notat a l'inici del matx, amb un Nadal que ha sortit en tromba i s'ha apuntat els tres primers jocs. 6-3 còmode en el primer parcial i 6-2 en el segon, on el manacorí s'ha tornat a avançar amb un 4-0 de sortida. L'italià s'ha imposat en el tercer set per 3-6, una reacció clarament insuficient, ja que Nadal ha sentenciat el matx amb un 6-3 en el quart.

Serà la final número 29 per a Rafa Nadal, que només n'ha perdut vuit. Això sí, quatre de les derrotes han estat a l'Obert d'Austràlia, el Grand Slam que ha guanyat en menys ocasions, només una vegada, el 2009, després d'una final èpica contra Roger Federer. 13 anys després pot repetir títol a Melbourne i fer història del tenis en majúscules.

Medvedev a la final

Nadal se les veurà a la gran final de diumenge amb el rus Daniil Medvedev, que ha superat Stefanos Tsisipas 7-6(5), 4-6, 6-4 y 6-1. El número 2 del món ha anat de menys a més durant el partit i ha acabat passant per sobre del jugador grec. Malgrat la victòria, el rus ha donat la nota perdent els papers amb l'àrbitre català Jaume Campistol

Medvedev celebra la classificació per a la gran final (EFE)
ARXIVAT A:
Rafa Nadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut