Verdasco i Nadal reben les instruccions de Martínez durant un descans (EFE)
Tenis

Nadal i Verdasco donen a Espanya el triomf en dobles contra Dinamarca i la mantenen en el grup I de la Copa Davis

La parella local, formada per Nielsen i Kromann, ha mostrat més experiència en l'especialitat i ha venut cara la derrota en quatre sets

Actualitzat

Espanya ha certificat la permanència en la segona divisió de la Copa Davis amb la victòria (6-4, 3-6, 7-6 i 6-4) en el partit de dobles, en el qual Rafael Nadal i Fernando Verdasco han fet parella davant Frederik Nielsen i Thomas Kromann.

La capitana de l'equip espanyol, Conchita Martínez, no ha facilitat els noms dels escollits per al matx fins a última hora, però, tenint en compte la diferència de rànquing entre els jugadors d'una banda i l'altra, no s'esperava que els danesos ho posessin massa difícil als espanyols. No obstant això, la presència de Nielsen, un veterà en l'especialitat, i campió de Wimbledon, ha contribuït a complicar les coses.

Nadal i Verdasco s'han emportat el primer set amb una facilitat aparent, però en el segon s'han trobat uns rivals prou inspirats en la restada -amb els dos jugadors pujant ràpidament a la xarxa després del primer cop- per provocar dos trencaments seguits d'inici que els han portat a empatar el partit.

El tercer set ha estat el més igualat. Els espanyols han hagut de treballar de valent per superar la concentració i l'agilitat dels cops de Nielsen i Kromann, i, tot i amb això, només han arribat a forçar un "tie break" que s'ha resolt de la manera més dolorosa per a Nielsen: ha fet dues faltes dobles seguides en els punts decisius del desempat.

El quart parcial ha començat amb dos trencaments a favor d'Espanya, i el partit ha semblat decidit. Han arribat a servir per guanyar el partit (5-2), però la parella danesa s'ha refet de nou en retornar un "break" i després guanyar el seu servei. Passat el tràngol, Verdasco ha servit per intentar tancar l'eliminatòria, i aquesta vegada no hi ha hagut errades.

Després dels dos punts en individuals de divendres, Espanya passa l'eliminatòria (3-0) i manté la categoria després d'un any molt complicat a la Copa Davis, i podrà tornar a competir la temporada que per tornar al Grup Mundial.

Anar al contingut