Madrid

Mourinho carrega contra Guardiola per haver criticat "un encert arbitral" i li recorda l'arbitratge d'Ovrebo

Mourinho va carregar durament contra Guardiola en la roda de premsa prèvia al Madrid-Barça de Champions d'aquest vespre (20.45 h, en directe per TV3 i Esport3.cat). L'entrenador portuguès diu que el tècnic de Santpedor ha creat un nou grup, el d'aquells que critiquen "els encerts arbitrals". Mou creu que la raó de les declaracions de Guardiola es remunten a l'arbitratge d'Ovrebo en el Chelsea-Barça de fa dues temporades: "Després de viure aquell escàndol, Pep no accepta els encerts de l'àrbitre". En terreny estrictament esportiu, Mourinho va lamentar la baixa de Carvalho ("el millor central del món"), no va voler avançar la posició de Pepe i va explicar que motiva els seus jugadors "citant Albert Einstein".

Actualitzat
José Mourinho, tècnic del Reial Madrid, va respondre amb duresa a l'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, per les seves últimes declaracions i li va recordar vells comptes després d'afirmar que és l'únic que es queixa de decisions correctes de l'àrbitre. Mourinho va recordar capítols d'antics enfrontaments amb el Barcelona. Els penals no assenyalats de la semifinal Chelsea-Barça o la tornada de l'última semifinal, amb l'Inter de Milà, quan va jugar gran part del partit en inferioritat numèrica. "El més important de la designació arbitral és la pressió que han fet perquè no fos portuguès i que iniciem un nou cicle. Fins ara teníem dos grups d'entrenadors: un de molt petitet d'entrenadors que no parlen d'àrbitres i un altre de gran en què estic jo, que critiquen quan tenen errors importants perquè som gent que no controlem la frustració però que també estic molt feliç d'afalagar quan fan una gran feina", va dir. "Ara amb les declaracions de Pep entrem en una nova era, és el tercer grup que només té una persona, que és ell, i que critica l'encert de l'àrbitre. Mai ho havia vist en el món del futbol. Té molts seguidors pel seu fantàstic futbol i és un fantàstic entrenador. A veure si aquests seguidors segueixen el grup que critica encerts de l'àrbitre", va afegir.

Mourinho assegura que ha reflexionat sobre aquesta situació i que el comportament de Guardiola només té explicació mirant el que ha passat en el passat. "El seu missatge té profunditat, per això vaig intentar buscar el perquè i per a mi és conseqüència d'una cosa, que en la seva primera temporada com a entrenador ell va viure l'escàndol d'Stamford Bridge i a partir d'aquell moment no està content amb l'encert dels àrbitres", va manifestar. "L'any passat va jugar contra l'Inter més d'una hora amb un de més i aquest any en Copa, en una decisió fantàstica i correctíssima d'un àrbitre, critica una decisió encertada. No vull parlar de l'àrbitre que ens xiularà, que tingui molta sort i que els jugadors el puguin ajudar. Desitjo un partit d'un altre món amb un àrbitre bo", va dir.

Contra el Barça, sense Carvalho

Sobre el partit, Mourinho diu que no té una poció màgica per guanyar al Barça i assegura que no hi ha favorits en aquestes semifinals de la Lliga de Campions. De cara a un hipotètic resultat, l'empat només serà bo si el Barça és millor. Mourinho espera que els jugadors del Barça siguin honestos i no provoquin els del Madrid que es poden perdre la tornada per acumulació de targetes: són Sergio Ramos, Di María, Albiol i Cristiano Ronaldo. El Madrid es va entrenar aquest dimarts amb les baixes de Carvalho, que està sancionat, i Gago i Khedira, lesionats. La llista de convocats la formen: Casillas, Adán, Dudek, Sergio Ramos, Arbeloa, Albiol, Garay, Marcelo, Pepe, Lass, Xabi Alonso, Granero, Kaká, Di María, Özil, Cristiano Ronaldo, Higuaín, Adebayor i Benzema. Mourinho ha deixat fora per decisió tècnica Canales i Pedro León.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut