Jerry Sloan
Jerry Sloan
Bàsquet

Mor Jerry Sloan, històric entrenador dels Utah Jazz

Se'l recordarà com el tècnic que va plantar cara als Bulls de Michael Jordan en dues finals de l'NBA

Redacció Esport3Actualitzat

Segurament era l'entrenador de més prestigi sense anell de l'NBA. El va tenir a prop dues vegades, quan, dirigint als Utah Jazz, va disputar dues sèries finals, les de 1997 i 1998. Però va tenir la mala sort de coincidir amb els millors Bulls de tots els temps, els de Michael Jordan. Precisament, l'equip de Chicago va ser el que més va defensar Sloan com a jugador, tota una dècada. Ja en el paper de tècnic, va passar els seus millors anys a Utah, on va dirigir grans estrelles com Karl Malone o John Stockton. A Salt Lake City va tenir també a les seves ordres el vigatà Raül López, que ha volgut recordar la figura de Jerry Sloan i l'empremta que va deixar en la seva persona.

 

 

"Era un entrenador molt exigent dins de la pista, però alhora tenia un tracte exquisit amb els jugadors a fora. A mi em va  ensenyar molt com a jugador, però sobretot em va ajudar a entendre la vida, que al final és el més important que t'emportes de les persones."

 

Jerry Sloan és el quart entrenador amb més victòries de tota la història de l'NBA, 1.121. Va disputar 20 vegades els play-off, 19 de les quals amb Utah. Només li va faltar guanyar l'anell de campió. Sloan tenia 78 anys i feia temps que patia Parkinson i demència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut