Marinho Peres, en la seva etapa de jugador del Barça i en la d'entrenador
Barça

Mor als 76 anys l'exblaugrana Marinho Peres

Capità del Brasil de l'any 1974, Marinho va jugar dues temporades al Barça

Redacció Esport3Actualitzat

El futbol brasiler plora la mort, als 76 anys, de Mario Peres Ulibarri, més conegut com a Marinho Peres, que va tenir una dilatada carrera com a jugador i entrenador. La seva única experiència com a jugador fora del país va ser al Barça, d'on va marxar abans d'hora per temes extraesportius. 

Marinho va cridar l'atenció del Barça durant el Mundial del 1974, que va jugar com a capità de la selecció brasilera després d'haver destacat al Santos. Central contundent, el fet de tenir la doble nacionalitat -el seu pare era madrileny i la mare navarresa- va facilitar el fitxatge per l'equip blaugrana, que acabava de guanyar la lliga després de 14 anys de sequera i tornava a la Copa d'Europa. 

El fet de tenir la nacionalitat espanyola va facilitar la seva arribada en un Barça que, amb l'arribada de Neeskens i la presència de Cruyff i Sotil, ja tenia excés d'estrangers. Però també acabaria precipitant la seva marxa quan les autoritats espanyoles van reclamar que fes el servei militar obligatori. En comptes d'això, el central va optar per tornar al Brasil.  

   

 

 

 

 


  

Anar al contingut