Ciclisme

Michael Albasini es corona vencedor de la Volta a Catalunya i Julien Simon guanya l'última etapa

El suís Michael Albasini, de l'equip Greenedge, s'ha adjudicat la 92a edició de la Volta a Catalunya, que ha finalitzat aquest diumenge amb l'etapa Badalona-Barcelona, en què s'ha imposat el francès Julien Simon, a l'esprint. Albasini ha mantingut la seva renda d'un minut i mig en l'última etapa i ha aconseguit així el triomf més important de la seva carrera, davant de l'espanyol Samuel Sánchez i del belga Jurgen van den Broeck, que han completat el podi final. L'última etapa ha tingut com a vencedor a l'esprint al francès Julien Simon, que ja havia guanyat a Manresa, davant dels italians Francesco Gavazzi (Astana) i Damiano Cunego (Lampre).

Actualitzat
El suís Michael Albasini va arribar a la Volta amb l'objectiu de guanyar una etapa, però el botí que ha aconseguit a la ronda catalana ha superat la previsió del millor optimista: dues etapes, Calella i Girona, i la victòria absoluta a la classificació general. El ciclista del Greenedge, de 31 anys, arribava a Catalunya amb victòries d'etapa de prestigi a la Vuelta, Volta al País Basc i Suïssa, però en el seu palmarès li faltava una prova per etapes després de 10 anys de professional. El podi l'han completat Samuel Sánchez i el belga Jurgen van den Broeck.

La darrera etapa s'ha començat a decidir en el decsens del coll de Viladrau, a 5 quilòmetres de la meta de Barcelona. L'esprint final l'ha guanyat Julien Simon, del Saur, que ha superat a l'esprint Francesco Gavazzi i Damiano Cunego i ha sumat el seu segon triomf d'etapa després d'imposar-se també a Manresa.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut