Ciclisme

El suís Albasini (Greenedge) s'imposa a la primera etapa de la Volta a Catalunya

Michael Albasini (Greenedge) és el primer líder de la Volta a Catalunya. El ciclista suís de l'equip Greenedge ha estat el més fort d'un grupet d'escapats i ha arribat a la línia de meta a Calella amb 42 segons de marge sobre el francès Delaplace (Saur-Sojasun). Els grans favorits a la general no s'han deixat veure en aquesta primera etapa (138 quilòmetres amb sortida i arribada a Calella) i han cedit 1.32 respecte a Albasini.

Actualitzat
Albasini ha posat el colofó al cap de setmana del conjunt australià neòfit del Greendedge, que dissabte passat es va adjudicar amb Simon Gerrans la clàssica Milà-San Remo. El suís no és un ciclista amb un gran nombre de victòries (14), però sí de prestigi, amb triomfs parcials a la Volta a Espanya (2011), la Volta al País Basc (2009) i la Volta a Suïssa (2009 i 2005). En aquesta ocasió, Albasini, de 31 anys, ha fet valer la seva experiència en atacar en l'últim port del dia, el de Collsacreu (3a categoria) a 18 quilòmetres de meta, i ha pres un avantatge que ja no ha deixat escapar davant els altres quatre escapats: Anthony Delaplace (Saur-Sojasun), Timothy Duggan (Liquigas), Nicolas Edet (Cofidis) i Ben Gastauer (AG2R).

El suís ha entrat en solitari a meta amb 42 segons de marge per davant del francès Delaplace (Saur-Sojasun) i 1.32 sobre el gran grup, que ha engolit els altres fugats en els últims metres. Dins del gran grup han entrat les principals figures d'aquesta Volta, entre ells, Alejandro Valverde (Movistar), Bradley Wiggins (Sky) i Andy Schleck (RadioShack-Nissan), que s'han mantingut en un segon terme.

L'etapa amb inici i final a Calella era ideal per a les escapades, amb un total de tres ports que presagiaven moviment en el pilot. A més, la presència de pluja i fins i tot de pedra han facilitat la feina dels fugats, que han saltat al quilòmetre 51 i han arribat a tenir fins a 6 minuts d'avantatge. Movistar i Astaná han estat els principals encarregats de reduir les distàncies amb els escapats en imposar un fort ritme en el pilot, però finalment l'escapada ha arribat a bon port. Albasini ha estat el més viu i el que ha tingut més forces en l'últim port, i s'ha emportat el premi gros del dia, la victòria d'etapa i el mallot de líder.

Aquest dimarts, el suís defensarà liderat en l'etapa que té com inici i final la ciutat de Girona, de 161 quilòmetres, la prèvia de l'etapa reina de dimecres amb final a l'estació d'esquí de Portainé.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut