Barça

Messi o Maradona? A Nàpols, la pregunta ofèn

Dimarts, per primera vegada, Messi jugarà amb el Barça a l'estadi de San Paolo, el mateix que va veure triomfar Maradona amb la samarreta del Nàpols

Francesc LatorreActualitzat

Qui és millor, Messi o Maradona? Passejar per Nàpols i fer aquesta pregunta és sinònim gairebé d'ofensa. Allà, Maradona és un Déu i ningú li fa ni li farà ombra. Amb ell, el Nàpols va guanyar les dues úniques lligues que té, i també una Copa de la UEFA. Maradona va treure la ciutat i el club de la mediocritat i va fer que, per primera vegada, miressin cara a cara als equips del nord. Maradona els va situar en el mapa futbolístic italià i internacional.

Admeten, com no podia ser d'altra manera, que Messi és un dels millors futbolistes de la història, però sempre un esglaó per sota de Maradona. Als voltants de San Paolo hi trobem l'Antonio Santis i l'Adriano Marques, uns aficionats del Nàpols que ens expliquen per què.

"El que va fer Maradona té més mèrit que el que ha fet Messi. Maradona va venir aquí i va guanyar dues lligues ell tot sol. No tenia un gran equip que l'envoltés. Potser dos o tres jugadors, però no més. Messi sempre ha jugat amb grans jugadors al seu costat: Suárez, Xavi, Iniesta... Maradona no. Maradona va aixecar el Nàpols tot sol. I una cosa semblant ha passat amb la selecció Argentina. Maradona va guanyar un mundial. Messi no ho ha fet. Messi no ha pogut vèncer amb un equip en què no ha tingut grans estrelles al seu costat. Aquesta és la gran diferència"

"Maradona per nosaltres és un Déu de l'esport. Messi és un gran campió, però mai podrà estar a la seva alçada. Maradona jugava amb un comandament a la mà. Sempre posava la pilota allà on volia. Ens va convertir en un equip campió, ens va fer sentir orgullosos. Només ell ho podia fer"

Messi ja ha expressat les seves ganes de jugar per primera vegada al jardí de Maradona. I els napolitans van bojos per veure aquest partit per a la història. Fa dies que no queda ni una entrada per entrar a San Paolo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut