Verstappen, més líder del Mundial (Reuters)
Fórmula 1

Max Verstappen supera Lewis Hamilton en un final de cursa molt ajustat

Max Verstappen s'ha imposat a Lewis Hamilton en un Gran Premi dels Estats Units molt emocionant, en què l'estratègia ha jugat un paper important

Francesc RosésActualitzat

En el primer viratge de la cursa, Lewis Hamilton, que ha sortit més bé, s'ha situat davant Max Verstappen, que per evitar el xoc fins i tot ha sortit un moment de la pista. Verstappen ha estat la primera part de la cursa enganxat a Hamilton, fins que l'equip Red Bull l'ha fet parar abans d'hora per canviar pneumàtics i trobar-se davant del pilot anglès quan aquest ha fet l'aturada. La cursa era a dues parades per canviar pneumàtics i Verstappen ha tornat a ser el primer. Portava pneumàtics durs en el primer relleu, i ha posat el mateix compost en el darrer, tot i que era molt arriscat perquè encara quedaven moltes voltes de cursa en un circuit on els pneumàtics es degraden molt. Mercedes ha retardat l'aturada de Hamilton vuit voltes perquè el seu pilot tingués pneumàtics més nous que els de Verstappen a la darrera part del Gran Premi. Hamilton ha anat retallant la diferència que li havia agafat el pilot de Red Bull, però l'holandès ha defensat de manera magistral la seva primera posició, tot i que Hamilton s'ha situat al voltant del segon de diferència a les últimes voltes. Ha estat la vuitena victòria de Max Verstappen en aquest Mundial, en el qual ara té un avantatge sobre el seu rival de 12 punts.

L'altre lloc en el podi l'ha ocupat Checo Pérez, que ha pogut fer tota la cursa en aquesta posició, tot i que amb un problema important donat que s'ha quedat sense beguda per hidratar-se. Charles Leclerc s'ha classificat quart, davant Daniel Ricciardo i Valtteri Bottas, que no ha pogut fer una espectacular remuntada des de la vuitena posició que ocupava a l'engraellat de sortida. Carlos Sainz, que ha perdut temps a la sortida i, un cop més, en una de les seves dues aturades al box, ha acabat setè.

Fernando Alonso, que ha tingut incidents polèmics en l'avançament dels pilots d'Alfa Romeo, no ha pogut acabar perquè se li ha trencat l'aleró del seu Alpine.

Anar al contingut