Mauro Schmid celebra la seva victòria en l'onzena etapa del Giro (@giroditalia)
Ciclisme

Mauro Schmid guanya l'onzena etapa del Giro i Egan Bernal referma el seu liderat

El ciclista colombià manté la "maglia rosa" amb 45 segons d'avantatge sobre el rus Vlasov i 1.12 respecte a Damiano Caruso. El belga Remco Evenepoel ha baixat fins a la setena plaça, a 2.22 del líder

Mauro Schmid ha estat el guanyador de l'onzena etapa del Giro d'Itàlia, de 162 quilòmetres entre Perugia i Montalcino, i que ha servit per refermar el liderat del colombià Egan Bernal a la classificació general. En una jornada amb dos ports de muntanya de tercera categoria i una rampa final molt a prop de l'arribada i amb 35 dels últims 70 quilòmetres amb trams de carretera no asfaltada, el més perjudicat ha estat el belga Remco Evenepoel. El fins ara segon classificat de la general ha cedit en un dels trams sense asfaltar i ha perdut més de dos minuts a la línia d'arribada.

El ciclista suís de l'equip Qhubeka, de només 21 anys, ha estat el més fort de l'escapada del dia, formada per onze ciclistes, i s'ha imposat en un ajustat esprint final a Alessandro Corvi.

El català Marc Soler, que arrencava el dia com a dotzè de la general a 1.21 del primer classificat, ha accelerat el ritme en un dels trams més durs en el grup dels favorits, però ha acabat perdent pistonada en els últims quilòmetres i finalment ha perdut 1 minut i 59 segons a la meta. Tot i això, el ciclista vilanoví ha guanyat una posició a la classificació i és onzè a 3 minuts i 19 segons.

A la general, Bernal ha demostrat ser el més fort dels favorits a la victòria final i es manté com a "maglia rosa" amb 45 segons d'avantatge sobre el rus Aleksandr Vlasov, que puja a la segona posició, mentre que l'italià Damiano Caruso és tercer a 1.12. Per la seva banda, Evenepoel ha baixat fins a la setena plaça, a 2 minuts i 22 segons del colombià.

Aquest dijous es disputarà la dotzena etapa, una jornada de mitja muntanya de 221 quilòmetes de recorregut entre Siena i Bagno di Romagna.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut