Julián Araujo, en un partit amb Los Angeles Galaxy (Reuters)
Barça

Mateu Alemany explica la veritat del cas Araujo: no és blaugrana per 18 segons

La documentació va arribar tard a causa de problemes informàtics, com ha confirmat el director de futbol del Barça, Mateu Alemany

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça està en espera que la Lliga els confirmi si finalment podran comptar o no amb Julián Araujo. El mexicà de 21 anys havia d'incorporar-se al filial que dirigeix Rafa Márquez, però els blaugranes no van poder fer la gestió a temps per culpa d'un error informàtic.

Així ho ha explicat Mateu Alemany en la prèvia del partit que els blaugranes disputen aquest dimecres al Benito Villamarín. El director de futbol del FC Barcelona ha assegurat que el fitxatge del jove jugador de LA Galaxy va arribar, per poc, fora de temps

"No vam arribar a temps amb Julián Araujo per un error informàtic. Són 18 segons; no sé què farà la FIFA. No s'ha d'oblidar que el jugador era per al filial."

Alemany ha volgut deixar clar que el club ha prioritzat "inscriure els jugadors renovats i estalviar per intentar inscriure Araujo i Marcos Alonso".

Tot i arribar a un acord amb l'equip de l'MLS, els papers no van arribar a temps a la Lliga, que tancava el termini el 31 de gener a la mitjanit, i, per tant, no el van inscriure. Sí que es va poder formalitzar el fitxatge de Moha Moukhliss.

El Barça i Los Angeles Galaxy van assolir els últims minuts de la nit de dimarts un acord total per al traspàs del 50% dels drets del jugador d'uns cinc milions d'euros.

El lateral dret, que hauria signat fins al 2026, arribava amb una fórmula complexa: els culers pagarien prop de dos milions per aquest 50% i en podrien adquirir 40% més amb un altre pagament idèntic. Alhora, els catalans podrien cancel·lar l'operació a finals d'aquest 2023.

Araujo, que porta tres temporades sent l'amo i senyor de la banda dreta de LA Galaxy, es va formar en una Barça Academy, i durant la seva etapa de formació va jugar per a la selecció dels Estats Units. El 2019 va disputar el Mundial sub-20 a Polònia.

Anar al contingut