Marc Soler entra com a vencedor a Bilbao
Marc Soler entra com a vencedor a Bilbao. (Foto: EFE)
Ciclisme

Marc Soler guanya l'etapa de La Vuelta amb arribada a Bilbao

El català s'imposa a la cinquena jornada i trenca la sequera del ciclisme estatal a la ronda espanyola

Redacció Esport3Actualitzat

Marc Soler ha guanyat la cinquena etapa de La Vuelta a Espanya. El vilanoví, després de coronar en primera posició el segon ascens a l'Alto de Vivero, s'ha llançat en solitari pels carrers de Bilbao per aconseguir el triomf, fent impossible l'esforç del grup perseguidor, que ha provat de combatre-li la victòria fins als últims metres. El podi de l'etapa l'han completat Darly Impey i Fred Wright.

Canvi de líder

Des del 2020 que un ciclista espanyol no guanyava cap etapa de La Vuelta. El català ha hagut de fer un gran esforç per arribar al grup d'escapats i un cop allà s'ha vist amb forces per llançar un atac a 14 quilòmetres del final per buscar el triomf. El pilot, on s'hi trobava el Jumbo-Visma, ha cedit i no ha lluitat la victòria d'etapa. Primoz Roglic ha cedit el mallot vermell al francés Rudy Molard, que ha creuat la línia de meta en quarta posició. 

El nou líder de la general manté una diferència de 4'09" respecte Roglic, de 4'36" respecte Evenepoel i 4'42" sobre Carapaz. La sisena etapa, de 181'2 quilòmetres, arrancarà a Bibao i posarà punt final al port de primera categoria de Pico Jano. 

ARXIVAT A:
La Vuelta
Anar al contingut