El COI es dona un marge de 4 setmanes per decidir el futur dels Jocs de Tòquio
Imatge del logotip dels Jocs de Tòquio, que es mantindrà malgrat el canvi de dates
Jocs Olímpics

L'ombra de la corrupció persegueix els Jocs de Tòquio

Santi PadróActualitzat

Els Jocs Olímpics de Tòquio podrien veure's esquitxats per un cas de corrupció. Segons informa Reuters, un empresari japonès, Haruyuki Takahashi, va rebre 8,2 milions d'euros per aconseguir els vots favorables a la candidatura japonesa per part d'altres comitès olímpics. Aquest mateix empresari va entrar a formar part del comitè organitzador un cop Tòquio va ser designada seu dels Jocs.

Les informacions sobre pagaments per afavorir la candidatura japonesa no són noves. El mes de desembre passat es va fer pública una investigació per part de la justícia francesa al president del Comitè Olímpic del Japó, Tsunekazu Takeda.

 

Segons aquesta investigació, el 2013, Takeda hauria pagat 1,8 milions d'euros per subornar els responsables de diferents comitès olímpics africans i comprar el vot per a la candidatura del seu país.

A petició de la justícia francesa, el 2017, va ser interrogat al seu país, però la justícia japonesa va dictaminar que no hi havia hagut irregularitats en aquests pagaments.

Tot i que, segons sembla, els pagaments han estat legals, en tot aquest afer olímpic hi plana una ombra de dubte. Just després de tota aquesta investigació, el 19 de març, el president del Comitè Olímpic del Japó, Tsunekazu Takeda, de 71 anys, va anunciar que abandonava la presidència al final del seu mandat quan en els cercles olímpics tothom apostava perquè es presentaria a la reelecció.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut